Ζάκυνθος

Αναστολή στην πληρωμή των δημοτικών τελών

Την απόφαση του Πρωτοδικείου που σε πρώτη φάση δικαιώνει τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των νέων δημοτικών τελών μετά την καταμέτρηση των τετραγωνικών σε όλα τα κτίρια του νησιού, παρουσίασαν χθες τα στελέχη του σε συνέντευξη τύπου. Εκεί έκαναν γνωστό ότι μετά από προσφυγή στη Δικαιοσύνη το Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει την διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους δεν πληρώνουν τα δημοτικά τέλη αλλά μόνο την κατανάλωση ρεύματος.

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου ο οποίος χαρακτήρισε τις ενέργειες αυτές μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα οδηγηθούν σε εξαθλίωση προφανώς λόγω έλλειψης χρημάτων για να πληρωθούν.

 

Η συνέντευξη

Στη συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Αντώνης Κασσιμάτης που έκανε και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ο Σταύρος Κοντονής και ο Νίκος Ποταμίτης.

Αρχικά ο κ. Κασσιμάτης είπε ότι η ενημέρωση γίνεται όχι στενά στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου αλλά επειδή υπάρχουν εξελίξεις με τις κινηματικές δράσεις του χώρου, όπως αυτή με τα τέλη του Δήμου.

«Η πολιτική της δημοτικής αρχής καθημερινά καταρρέει και αφήνει έκθετο τον κ. Μποζίκη και όσους τον στήριξαν πολιτικά. Αυτά έγιναν κάτω από την πίεση της ζακυνθινής κοινωνίας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε σε αυτό. Κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα για τα παράνομα τετραγωνικά μέτρα που επέβαλλε ο Δήμος Οι πολίτες με ένδικα μέσα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη δημοτική αρχή και ένας από αυτούς είμαι και εγώ. Ζητάμε να μην πληρώνουμε έτσι τα δημοτικά τέλη. Σε κάποιους υπήρξε κίνδυνος να κοπεί το ρεύμα και το Δικαστήριο εξέδωσε την προσωρινή διαταγή με την οποία ανοίγει ένας δρόμος προσφυγής κατά της ΔΕΗ για την μη πληρωμή των τελών. Το θέμα μετά θα κριθεί από τα διοικητικά δικαστήρια» είπε ο κ. Κασσιμάτης και συμπλήρωσε ότι οι 4.000 πολίτες που κατέθεσαν ένσταση για τα τ.μ. δείχνουν ότι στην πράξη έχει καταρρεύσει το μέτρο.

Ακολούθως ο υπ. Βουλευτής Σταύρος Κοντονής είπε ότι βρίσκονται σε μια μακρά περίοδο διένεξης με το Δήμο και τη ΔΕΗ που ξεκίνησε με την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων και υπάρχει μια πρώτη δικαστική προσέγγιση που τους γεμίζει αισιοδοξία.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε ακόμα ότι ζήτησαν από το Δήμο να τους δώσει αντίγραφα των βεβαιωτικών καταλόγων με τα ονόματα των δημοτών και την καταμέτρηση των τ.μ. αλλά δεν πήραν απάντηση, είτε γιατί ο Δήμος δεν θέλει να δώσει απάντηση είτε γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλογοι.

Τέλος ο κ. Νίκος Ποταμίτης κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ενέργειές του έδειξε ότι όχι μόνο ξέρει να παλεύει αλλά και να κερδίζει.

Η απάντηση του Δημάρχου

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε από την έκδοση προσωρινής διαταγής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ δεν δικαιούται να διακόψει την ηλεκτροδότηση της οικίας του κ. Κασσιμάτη, αν δεν πληρωθούν τα τέλη καθαριότητος και φωτισμού, έχω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διάγνωση δικαιώματος, πρόκειται περί μιας προσωρινής διαταγής και μόνο.

Η ΔΕΗ κατά της οποίας στρέφεται η αίτηση του κ. Κασσιμάτη δεν είχε κάποιο λόγο να αντιταχθεί, δεδομένου ότι δεν υφίσταται βλάβη. Γιατί ο κ. Κασσιμάτης δεν προσέβαλε την απόφαση του Δήμου; Προφανώς γιατί δεν ήθελε αντίδικο τον Δήμο αλλά την ΔΕΗ.

Ο κ. Κασσιμάτης παρόλο που πιστεύει, όπως αναδεικνύεται στην αίτησή του, ότι έγινε εσφαλμένη καταμέτρηση των τετραγωνικών της οικίας του, ουδέποτε προσήλθε στον Δήμο για να τα διορθώσει όπως έπραξαν χιλιάδες συμπολίτες μας

Η κίνηση αυτή του κ. Κασσιμάτη προφανώς εντάσσεται, αφενός μεν στην γενικότερη εκ μέρους του στοχοποίηση του Δήμου και αφετέρου στην προεκλογική εκστρατεία που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νησί .

Προφανώς ο κ. Κασσιμάτης ενώ το γνωρίζει αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι με την κίνησή του αυτή, δεν στρέφεται κατά του Δήμου, αλλά ουσιαστικά στρέφεται κατά των εργαζομένων του Συνδέσμου Καθαριότητας και συνολικά κατά του συστήματος αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο κατά γενική ομολογία, τον τελευταίο χρόνο λειτουργεί πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δήμος Ζακύνθου και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας θα διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού το σύστημα καθαριότητας στο νησί μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, πόσο μάλλον στον κ. Κασσιμάτη, να το θέσει σε διακινδύνευση.

Κλείνοντας θέλω να σημειώσω, ότι αν ο κ. Κασσιμάτης δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, με την κίνησή του αυτή, που είναι ξεκάθαρα τυχοδιωκτική, θα οδηγήσει δεκάδες εργαζομένους του Συνδέσμου Καθαριότητος και του Δήμου σε κατάσταση πλήρους οικονομικής εξαθλίωσης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *