Ζάκυνθος

Αναστέλλουν μέχρι την Παρασκευή την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Ανεστάλη η επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Σύλλογος για καταβολή των οφειλομένων.

Σε απόφαση που έλαβε ο Σύλλογος των εργαζομένων του Νοσοκομείου κάνει γνωστό ότι η αναστολή των κινητοποιήσεων είναι μέχρι την Παρασκευή 6 Απριλίου και αυτό γιατί ο Διοικητής του ιδρύματος υποσχέθηκε ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα πληρωθούν.

Ο Σύλλογος καταγράφει αναλυτικά τις ενέργειες στις οποίες προέβη όλο αυτό το διάστημα για να αποδείξει πού υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον για την υγεία των ζακυνθινών πολιτών θεωρώντας ότι τα πολιτικά πρόσωπα για άλλα πράγματα ενδιαφέρονται.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι η ημερομηνία λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου και ότι η ημέρα της διοικητικής παραλαβής.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα ακόλουθα:

Εμείς οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου επί σειρά ετών προσφέρουμε φροντίδα και οποιαδήποτε βοήθεια έχουν χρειαστεί όσοι συμπολίτες έχουν επισκεφτεί το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.

Κατά καιρούς έχουμε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στο χώρο μας. Ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια έχει τεθεί πολλές φορές ζήτημα υπεράσπισης του μοναδικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Νησιού μας.

Το καλοκαίρι του 2011 υπήρξε από το Υπουργείο πρόταση ανασυγκρότησης του Οργανισμού του Νοσοκομείου που αυτό σήμαινε την μείωση των κλινών από 160 σε 70 και μετά σε 100 και με συζητήσεις οι κλίνες έγιναν 120 και συνεχίστηκε να ανεβαίνει ο αριθμός μέχρι που υποσχέθηκαν να παραμείνει ως έχει, στις 160… αλλά έγινε τυπογραφικό λάθος στο Εθνικό Τυπογραφείο (που δεν έχει διορθωθεί ακόμη, αν ποτέ βέβαια) και ο αριθμός έγινε 150. Όλες αυτές οι συζητήσεις έγιναν γιατί εμείς οι εργαζόμενοι το απαιτήσαμε όπως μπορούσαμε. Μόνοι μας. Θεωρήσαμε χρέος μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην υγεία που χρειάζεται και δικαιούται κάθε Ζακυνθινός και επισκέπτης του Νησιού μας.

Στις 19/06/2011 με ημερίδα μας, έγκαιρα  επισημάναμε ότι

η νησιωτική ιδιαιτερότητα του νοσοκομείου μας αλλά και τα πληθυσμιακά δεδομένα ( 45.000 μόνιμοι κάτοικοι και περίπου 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο)

το γεγονός ότι η τουριστική δραστηριότητα αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων για το νησί μας αλλά και μια από τις σημαντικότερες πηγές συναλλάγματος για τη χώρα

οι απαρχαιωμένες και αναντίστοιχες με τις ανάγκες  υποδομές υγείας για το νησί κυρίως όσο αφορά το υπάρχον νοσοκομείο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εκτός από το να αναπτυχθούν, να επεκταθούν και να εξελιχθούν οι υπηρεσίες υγείας, έτσι όπως ακριβώς προσφέρει σαν δυνατότητα το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο Ζακύνθου, το οποίο προγραμματίστηκε από δεκαετίας και σήμερα είναι έτοιμο προς παράδοση.

Αρχές Οκτωβρίου βάλαμε λουκέτο στις ιδιωτικές κλίνες «πολυτελείς θαλάμους» που ετοιμάζονταν να παραχωρηθούν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, θεωρώντας ότι όλοι μας έχουμε ίσο δικαίωμα στην υγεία.

Κάναμε πορεία διαμαρτυρίας από το παλιό νοσοκομείο προς το έτοιμο προς παράδοση νέο νοσοκομείο δείχνοντας για άλλη μια φορά την διεκδίκηση του ανθρώπινου χώρου εργασίας και της καλύτερης παροχής υπηρεσιών υγείας που όλοι αποζητάμε.

Ζητήσαμε την πρόσληψη καρδιολόγου, ακτινολόγου, αιματολόγου, οφθαλμιάτρου, ΩΡΛ, κλπ θέσεις ιατρών προκηρυγμένες και κριμένες αλλά η λογική του 10 προς 1 παραμένει ισχυρότερη ακόμη και από τις αντοχές των 2 καρδιολόγων και του 1 ακτινολόγου που καλύπτουν τα τελευταία χρόνια την υγεία χιλιάδων ανθρώπων.

Τι να πούμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους;

Τι να πούμε επίσης για τα δύο άτομα της τεχνικής υπηρεσίας, τις 3 καθαρίστριες, τις 3 Τραπεζοκόμες, τους ελάχιστους διοικητικούς υπαλλήλους, τις 4 βοηθούς θαλάμους, για τον έναν φαρμακοποιό κλπ.

Όλοι λοιπόν εμείς οι εργαζόμενοι αυτού του Νοσοκομείου αγαπητέ Ζακυνθινέ, ζητήσαμε να πληρωθούμε τα π.χ. 20, 50, 100, 300 Ευρώ που έχουμε δουλέψει το 2011 γιατί για πολλούς είναι χρήματα επιβίωσης της οικογένειας τους και να σας θυμίσουμε ότι τα διεκδικούμε από τον Νοέμβριο του 2011. Από πολλούς θεωρήθηκαν τόσο λίγα αυτά τα χρήματα… λυπούμαστε αλλά θα παραμείνει ασχολίαστο από μέρους μας.

Βέβαια, φτάσαμε στις τωρινές κινητοποιήσεις γιατί καμία υπόσχεση δεν τηρήθηκε από κανέναν, είτε λέγεται Υπουργός, είτε Βουλευτής παρόλο που πάντα αναγνωριζόταν το ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ, πόσες φορές το ακούσατε αυτές τις μέρες;;

Δεν είμαστε εκβιαστές κ. Κλαυδιανού … (ο πατέρας σας δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ τέτοιες λέξεις) εργαζόμενοι είμαστε και θέλουμε να πληρωθούμε αυτά που έχουμε δουλέψει, τίποτα παραπάνω.

Όσο αφορά την μεταφορά μας (όχι μόνο την παραλαβή) στο νέο Νοσοκομείο κ. Διοικητά, περιμέναμε πολύ καιρό να μας ανακοινώσετε την ημερομηνία και ελπίζουμε να μπορέσετε να πείτε σε όλους τους Ζακυνθινούς ποια ημέρα, μέχρι αρχές του καλοκαιριού όπως έχετε δηλώσει, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ στο Γαϊτάνι.

Στις 30/03/2012 είχαμε την ενημέρωση και διαβεβαίωση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου ότι μέχρι τέλος του Απριλίου θα έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του 2011 και αποφασίσαμε την αναστολή της επίσχεσης εργασίας μέχρι την Παρασκευή 06/04/2012.

Αλήθεια, πόσο εύκολο ήταν τελικά;

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *