Κοινωνία

Αναξιοποίητο εδώ και χρόνια το θεατράκι της Δερματούσας! (φώτο)

Μπορεί η προσοχή να είναι στραμμένη το τελευταίο διάστημα στο νέο Δημοτικό Θέατρο στην Πόλη της Ζακύνθου μια που πρόκειται για ένα έργο που πέρασε από 40 κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί και να μπορέσει να καταστεί λειτουργικό, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις υφιστάμενες υποδομές που αφορούν τον πολιτισμό και πρέπει να φροντιστούν για να μην παραδοθούν σε αχρηστία και υποβάθμιση!

Ο λόγος για το υπαίθριο δημοτικό θεατράκι της Δερματούσας, ένας χώρος που κατά το παρελθόν είχε φιλοξενήσει δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτέχνες, πολλούς από αυτούς μάλιστα με σπουδαία καριέρα σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Αξίζει να θυμηθούμε το zante Jazz Festival που για αρκετά χρόνια έδινε ένα σημαντικό πολιτιστικό στίγμα στο νησί μας, αλλά και συναυλίες κλασικής μουσικής που προσέφεραν στο κοινό μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στα πιο «εύπεπτα» πολιτιστικά δρώμενα που «κατακλύζουν» κάθε καλοκαίρι το νησί.

Πέρα από το περιεχόμενο αυτών των εκδηλώσεων σημασία είχε και ο χώρος που τις φιλοξενούσε, μια που το θεατράκι της Δερματούσας σε απόσταση αναπνοής από το κατάφυτο δάσος και με μια πανέμορφη θέα, προσέφερε ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις στο κοινό.

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ο χώρος παραμένει αναξιοποίητος και σε μεγάλο βαθμό εγκαταλελειμμένος, καθώς με μικρές παρεμβάσεις θα μπορούσε και πάλι να αποκτήσει ζωή: Οι πόρτες στις τουαλέτες έχουν αφαιρεθεί αλλά ευτυχώς υπάρχουν στο χώρο, στις εγκαταστάσεις υγιεινής υπάρχουν σημαντικές φθορές. το εξωτερικό του θεάτρου έχει γεμίσει γκράφιτι ενώ η έλλειψη καθαριότητας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, καθώς υπάρχουν σκουπίδια αλλά και χόρτα. Τέλος, στο πρόσφατο παρελθόν, όπως είχε καταγγείλει και ο σημερινός Πρόεδρος του χωριού, άγνωστοι είχαν αφαιρέσει παράθυρα αλλά και τους εξωτερικούς προβολείς.

Το Θεατράκι Δερματούσας, κατασκευάστηκε το 1998 και ανακαινίστηκε τη διετία 2006 -2007, από την τότε δημοτική αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *