Ζάκυνθος

Αναληθείς φήμες αναστατώνουν το νησί!

Μια φήμη που προκαλεί τουλάχιστον τρόμο αναπαράγεται έντονα τα τελευταία 24ωρα στη Ζάκυνθο και αυτό που είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, είναι από πού πηγάζει αυτό το μεγάλο κύμα παραφιλολογίας.

Η διάδοση που γίνεται από στόμα σε στόμα, αλλά και στην σελίδα της κοινωνικής δικτύωσης facebook, κάνει λόγο για την παρουσία μιας σπείρας που απαγάγει παιδιά στο νησί μας και μάλιστα γίνεται αναφορά και σε συγκεκριμένα περιστατικά στην Πόλη και αλλού!

Η εφημερίδα μας δέχτηκε δεκάδες τηλέφωνα τις δύο προηγούμενες ημέρες από αναγνώστες που πιεστικά μας ζητούσαν πληροφορίες και μάλιστα ασκούσαν κριτική για το γεγονός ότι δεν έχουμε κάνει αναφορά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Από την πλευρά μας απευθυνθήκαμε στην Αστυνομία προκειμένου να διασταυρώσουμε αν αυτή η πληροφορία, όσο ακραία και αν ακούγεται για ένα μικρό τόπο όπως ο δικός μας, έχει κάποια δόση αλήθειας.

Η Αστυνομία διέψευσε με ξεκάθαρο τρόπο ότι υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα και μάλιστα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν δεχτεί δεκάδες αντίστοιχα ερωτήματα για όσα ακούγονται και από το δικό τους περιβάλλον.

Είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό ποιος και για ποιο λόγο διοχέτευσε μια τέτοια αναληθή πληροφορία, την στιγμή που ο κόσμος ήδη ταλανίζεται από δεκάδες προβλήματα και δυσκολεύεται να νοιώσει ηρεμία και ασφάλεια.

Η προσοχή των οικογενειών, των εκπαιδευτικών και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας στα ανήλικα παιδιά είναι επιβεβλημένη, ωστόσο οι κάτοικοι του νησιού δεν πρέπει να τρομοκρατούνται από ανυπόστατες φήμες που δημιουργούν τεράστια αγωνία στις οικογένειες.

Αν για οποιοδήποτε λόγο προκύψει ζήτημα που αφορά την προστασία των παιδιών, πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως οι αρχές θα δώσουν την βαρύτητα που χρειάζεται και θα ενημερώσουν υπεύθυνα την κοινή γνώμη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *