Ζάκυνθος

Ανακοίνωση της εφημερίδας ΕΡΜΗΣ προς τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

 

 

Το δρόμο της απρόκλητης, ολομέτωπης και προσωπικής επίθεσης κατά της εφημερίδας ΕΡΜΗΣ έχει επιλέξει τα τελευταία 24ωρα ο Δήμαρχος Ζακύνθου μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο facebook.

Επειδή όλα αυτά που γράφονται προκαλούν τον κοινό νου, δείχνουν ανεξήγητη εμπάθεια και κακοήθεια και επειδή πάντα υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν αμφίπλευρη ενημέρωση για τα όσα λέγονται και γράφονται, για το λόγο αυτό, ως διευθύντρια της εφημερίδας ΕΡΜΗΣ, θα επιχειρήσω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους με την ελπίδα ότι αυτό το κείμενο θα επιτρέψει ο Δήμαρχος να αναρτηθεί και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

1.Εμπλέκει ο κ. Δήμαρχος στις φαντασιώσεις του, τον κ. Φίλιππο Συνετό. Ο κ. Φ. Συνετός ουδεμία σχέση έχει με την ύλη και τα καθημερινά ρεπορτάζ του -Ε-. Αυτά αποτελούν “προϊόντα” της εργασίας της δημοσιογραφικής ομάδας του -Ε- που αποτελείται από τέσσερις εργαζόμενους και προσωπικά εγώ διευθύνω.

2.Η ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ι.Ν. στην έκθεση τουρισμού της Μόσχας που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Πέμπτης 21 Μαρτίου, προέκυψε από επίσημη ανακοίνωση που έστειλε ο Περιφερειάρχης (εστάλη την προηγούμενη ημέρα)  προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και όχι από δική μας επιλογή. Αν πιστεύει ο κ. Δήμαρχος ότι δεν είναι έτσι, ας επιχειρήσει να διαψεύσει τον Περιφερειάρχη γι’  αυτό, και όχι τον ΕΡΜΗ. ΄Αλλη πληροφόρηση, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έκλεισε την ύλη της ημέρας η εφημερίδα, δεν υπήρχε από τη Μόσχα.

3. Όπως πληροφορηθήκαμε υπήρξαν και παλαιότερα ανάλογες επιθέσεις του Δημάρχου κατά του -Ε-, δίχως όμως αυτές να κοινολογηθούν και να φτάσουν έως τη σύνταξη της εφημερίδας, όπως επιβάλλουν οι αρχές  της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, για να δημοσιευθούν και να λάβει την απαραίτητη απάντηση.  Αυτό αποδεικνύει ότι ο Δήμαρχος αποφεύγει να μιλήσει, πρόσωπο με πρόσωπο με την εφημερίδα αλλά επιλέγει το δρόμο της κακοήθειας και της εμπάθειας απευθυνόμενος σε απληροφόρητους αναγνώστες του προσωπικού του λογαριασμού στο facebooκ, προκειμένου να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος του -Ε-.

Εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχει επιλέξει αλλά δεν θα επιτρέψουμε να ψεύδεται ασύστολα και να μας συκοφαντεί.

 

Αγγελική Ξενόφου

Δ/ντρια εφημερίδας ΕΡΜΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *