Κοινωνία

Ανακοίνωση από τα Ημερόπλοια: ”Καταδικάζουμε όσους μολύνουν τη θάλασσα”

Ανακοίνωση με τις θέσεις τους εξέδωσαν εκπρόσωποι από ημερόπλοια στη Ζάκυνθο με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταγγελίες για ρύπανση και επισημαίνουν τα ακόλουθα:

Το τελευταία χρονικό διάστημα από Μάιο έως και σήμερα το λιμεναρχείο δέχεται συνέχεια ανώνυμες καταγγελίες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης τοπικές εφημερίδες, Facebook, ισχυρίζονται ότι τα ημερόπλοια που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ζακύνθου είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τη ρύπανση λυμάτων της θάλασσας. Πρέπει να ενημερώσουμε όλα τα ΜΜΕ ότι από το λιμεναρχείο Ζακύνθου τα ημερόπλοια δέχονται καθημερινούς ελέγχους από την αρμόδια υπηρεσία όσο αναφορά τη λειτουργία των βιολογικών των ημερόπλοιων, καθώς και αν παραδίδονται λύματα σε βυτιοφόρα οχήματα του νησιού.

Παρακαλούμε τα ΜΜΕ του νησιού να μην στρέφουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά στον κλάδο των ημερόπλοιων, αλλά να αναζητήσουν βαθύτερα τις αιτίες που προκαλούν τη μόλυνση της θάλασσας, όπως καταλύματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία. Αναρωτιόμαστε εάν γίνονται ανάλογοι έλεγχοι σε καταλύματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία από αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού, όπως γίνεται σε εμάς. Επίσης οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι είμαστε διατεθειμένοι να υποβάλουμε μηνύσεις κατά προσώπων ή και εντύπων που διασπείρουν ψευδές ειδήσεις για τον κλάδο μας. Σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε τους αντιεπαγγελματίες που προκαλούν τη μόλυνση της θάλασσας με κάθε δυνατό τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *