Ζάκυνθος

Αναθεώρηση της μελέτης, περιορισμός προϋπολογισμού και πλακόστρωση

Της Αγγελικής Ξενόφου

Νέα δεδομένα για το έργο της πλατείας Σολωμού φέρνει η πρόωρη διάλυση της βουλής και το 2015 καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί όλη η πίστωση του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή μετά από συνεχείς επαφές με το υπουργείο ανάπτυξης και μπροστά στον κίνδυνο η πλατεία να παραμείνει στις εκσκαφές μέσα στο καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο, αποφάσισε να αναθεωρήσει τη μελέτη και να περιορίσει στα αναγκαία τον προϋπολογισμό για να γίνει η πλακόστρωση μέχρι το Πάσχα.

Σε δηλώσεις του στον -Ε- ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς ανέπτυξε το σκεπτικό του για να ολοκληρωθούν αυτά που πρέπει πριν τη νέα τουριστική περίοδο και δήλωσε: «Πίεζα κι πιέζω να ολοκληρωθεί η πλατεία μέχρι 31 Μαρτίου. Είμαι  συνέχεια σε επικοινωνία με το υπουργείο ανάπτυξης γιατί έχουν γίνει λάθη. Ευθύνεται και η ΕΕΤΑΑ. Το έργο δεν το παρακολούθησαν και σύμφωνα με τον τελευταίο πίνακα δεν το χρηματοδότησαν. Χρειάζεται μία τελική λύση για να προχωρήσω με αναθεώρηση της μελέτης».

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι δεν αφήνει σε ησυχία το υπουργείο και έχει σχεδόν κάθε μέρα επικοινωνία για να τελειώσει με την υπόθεση της πλατείας. Αν δεν γίνουν αυτές οι κινήσεις υπάρχει κίνδυνος να έλθει το καλοκαίρι και η πλατεία να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Εγώ μπορεί να πιέζω αλλά είναι θέμα του υπουργείου ανάπτυξης. Θα κάνουμε κι εμείς ανάπλαση της πλατείας (όπως άλλες περιοχές) και μην περιμένετε τα βιοκλιματικά. Πρέπει να την παραδώσουμε γρήγορα στο ζακυνθινό λαό και γνωρίζω τα σχόλια που έχουν γίνει για την πλατεία και για το έργο. Ζητήθηκαν πολλά χρήματα και θα μπορούσε το έργο να γίνει με λιγότερα. Με 800 χιλιάδες ευρώ θα κάναμε ανάπλαση και θα είχαμε μία υπέροχη πλατεία. Θα αλλάζαμε τις πλάκες και τα παγκάκια. Εγώ δεν το αφήνω γιατί μπορεί να κάνει 3 χρόνια να τελειώσει. Το παρακολουθεί και η Ευρώπη η οποία γνωρίζει τις παραλείψεις και γι’ αυτό δεν εγκρίνει τέτοιες ενέργειες. Εγώ θέλω να πω στους Ζακυνθινούς ότι πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο Δήμο» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *