Ζάκυνθος

Αναζητώνται οι εισπράξεις από τα Σφαγεία του Δήμου Ζακυνθίων

Ένα πολύ σοβαρό θέμα έρχεται σήμερα στην επιφάνεια που αφορά τα χρήματα από τις εισπράξεις των δημοτικών σφαγείων, τα οποία δεν έχουν αποδοθεί από τον Ιούνιο μήνα και δεν έχει κινηθεί κάποια νομική ή άλλη διοικητική διαδικασία κατά των υπευθύνων αλλά και για να βρεθούν τα ποσά και να μπουν στο ταμείο του Δήμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του –Ε- η υπόθεση αυτή κρατείται στη σκιά, παρά το γεγονός ότι υπάρχει εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ εμπλεκομένων υπαλλήλων του Δήμου.

Τα δημοτικά σφαγεία ανοίγουν δύο φορές την εβδομάδα όπου γίνεται η σφαγή των ζώων και εκείνες τις ημέρες υπάρχει υπάλληλος που πρέπει να κόβει τα σχετικά παραστατικά για τα χρήματα που παίρνει από τους εκδοροσφαγείς ή τους κρεοπώλες για κάθε ζώο που σφάζεται.

Ωστόσο από τον Ιούνιο μήνα δεν έχουν μπει στα ταμεία του Δήμου τα χρήματα  από τις σφαγές που έχουν γίνει και  καθώς βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου όλοι διερωτώνται τι γίνεται. Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού οι σφαγές είναι αυξημένες για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού.

Το γεγονός ότι ο Δήμος έχει υποστεί διασυρμό από  πολιτικούς και διοικητικούς προϊσταμένους για τη διαχείριση των οικονομικών του στο παρελθόν, μας κάνει όλους πιο ευαίσθητους στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.

Υποθέτουμε πως η δημοτική αρχή θα μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την κρίση με ευθύτητα,  αμεροληψία και θάρρος και – όπως έχει διαμηνύσει για υποθέσεις κακοδιαχείρισης του χθες – θα βάλλει το μαχαίρι στο κόκαλο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *