Κοινωνία

“Αναδασωτέα” έκταση το πάρκινγκ του Γέρακα!

Αγωνία από το Σύλλογο Επαγγελματιών της περιοχής που νοίκιαζε για χρόνια την έκταση

Η παραλία του Γέρακα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο δημοφιλείς του νησιού μας και κάθε χρόνο την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες για να κάνουν το μπάνιο τους και να χαρούν την μοναδική φύση αλλά και έναν από τους …αγαπημένους βιότοπους της θαλάσσιας χελώνας. Αυτό ωστόσο που σύμφωνα με πληροφορίες τίθεται πλέον εν αμφιβόλω, είναι κατά πόσο στο μέλλον οι χιλιάδες λουόμενοι που επισκέπτονται την ξακουστή παραλία θα έχουν χώρο για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους!!

Η μεγάλη έκταση των 4 στεμμάτων που βρίσκεται πριν από την παραλία και λειτουργεί μέχρι σήμερα ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, αποτυπώνεται στους πρόσφατα επικυρωμένους δασικούς χάρτες της κοινότητας του Βασιλικού ως …δασική περιοχή! Μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Διευθυντής Δασών Δ. Σκαλτσογιάννης έφερε το συγκεκριμένο παράδειγμα ως χαρακτηριστικό των προβλημάτων που μπορεί να ανακύψουν σε σχέση με τους Δασικούς Χάρτες τώρα που η διαδικασία σύνταξης τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

*Περισσότερα στο φύλλο του ΕΡΜΗ

2 Responses

  1. Έχω φωτογραφία του 1988 που φαίνεται ο χώρος σπαρμένος,απο που προκύπτει το αναδασωτέα?

  2. Αναδασοτεα και πάρκινγκ!
    Κακό κάνει τα αυτόκινήτα να παρκάρουν στον ισκιο αιωνοβιων βελανιδιων με τα πουλάκια να κελαηδουν στα κλαδιά τους?
    Λεω εγω τωρα….
    Για να θυμίσω ότι με οράματα οι πράξεις μας διαμορφώνουν ένα βιώσιμο μέλλον και ότι η διαχείριση του περιβάλλοντος γίνεται μόνο με την συμμετοχή των ντόπιων κατοίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *