Ζάκυνθος

Αναγκαιότητα η αποχέτευση στα Γερακαρία

Την ανάγκη για σημαντικά έργα υποδομής στην περιοχή, όπως είναι ένας νέος ασφαλής οδικός άξονας αλλά και η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, επεσήμανε μιλώντας πρόσφατα στον –Ε- ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Γερακαρίου Διονύσης Γουσέτης, σημειώνοντας πως στην περιοχή τα τελευταία χρόνια άνοιξαν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις και θα έπρεπε να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

Ο κ. Γουσέτης, που κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και Πρόεδρος στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων στην περιοχή, αναφέρθηκε και στη φετινή τουριστική  σεζόν, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «κόσμο ακούμε και κόσμο δεν βλέπουμε!»  και απέδωσε την κατάσταση μεταξύ άλλων και στα προγράμματα all inclusive τα οποία κάθε χρόνο φαίνεται να επιλέγουν σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό οι επισκέπτες μας.

Ο ίδιος, μιλώντας στον –Ε-, ανέφερε πως περίπου το 70% των δωματίων στην περιοχή παραμένουν κλειστά, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον Ιούλιο, ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε πως το τηλέφωνο δεν χτυπά από Έλληνες τουρίστες που θέλουν να κλείσουν δωμάτια για να κάνουν διακοπές.

«Οι Έλληνες με το ζόρι θα κάνουν διακοπές για λίγες ημέρες μέσα στον Αύγουστο, ενώ μεγάλο πλήγμα αποτελεί το γεγονός ότι κόπηκαν τα επιδοτούμενα προγράμματα διακοπών» σχολίασε, ενώ για τους Ευρωπαίους ανέφερε πως στρέφονται στις μεγάλες μονάδες.

«Το κράτος δεν κάνει κάτι για να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ακόμη και τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν! Δυστυχώς, αφήνουν τον κλάδο μας να αργοπεθαίνει!» δήλωσε, τονίζοντας πως οι επιχειρήσεις του κλάδου στηρίζουν και τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις σε μια περιοχή.

«Δυστυχώς τα πράγματα είναι φέτος χειρότερα, γιατί δεν υπάρχει ζήτηση παρά το γεγονός ότι προσφέρουμε καταλύματα σε πολύ χαμηλές τιμές» τόνισε.

 

Υποδομές

Αναφερόμενος στα προβλήματα υποδομών την περιοχή, ο κ. Γουσέτης τόνισε πως δεν υπάρχει πρόσβαση στο χωριό από τις δύο βασικές εισόδους, που είναι το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

«Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλά πράγματα και γνωρίζουμε πως υπάρχει μια μελέτη για τον νέο  οδικό άξονα Ζακύνθου – Βολιμών. Τελικά όμως η μελέτη έμεινε στα χαρτιά και δεν έγινε ποτέ τίποτα» σχολίασε ενώ συμπλήρωσε πως το σημαντικότερο πρόβλημα είναι αυτό της αποχέτευσης.

«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και αφορά πάνω από 500 επιχειρήσεις στην περιοχή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως αφορά την λειτουργία των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων» τόνισε ακόμη ο κ. Γουσέτης συμπληρώνοντας πως η περιοχή έμεινε πίσω σε σχέση με τον Λαγανά ή το Τσιλιβή.

«Μιλάμε για κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα και οι υποδομές θα έπρεπε να ήταν κατασκευασμένες πριν δημιουργηθούν επιχειρήσεις στην περιοχή» δήλωσε.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *