Ζάκυνθος

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

Με την παρουσία των εργαζομένων του Δήμου έγινε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς κορυφώνεται η αγωνία για τη διαθεσιμότητα και την αποστολή των στοιχείων που ζητά το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνεδρίαση πήρε το λόγο και μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων Διονύσιος Τουρκάκης ο οποίος έκανε γνωστή την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης και σημείωσε ότι ο Σύλλογος είναι υπέρ της αξιολόγησης των υπαλλήλων και του ελέγχου των δικαιολογητικών αλλά κατά του συγκεκριμένου νόμου που ζητά αξιολόγηση καθώς αυτός αποσκοπεί στην απόλυση του 15% των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ο Πρόεδρος ζήτησε από το Δήμαρχο να μην στείλει τα στοιχεία που του ζητούν από το υπουργείο.

«Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο να δώσει εντέλεσθαι στις υπηρεσίες να μην σταλούν τα ποσοστά για την αξιολόγηση ούτε τα ονόματα των υπαλλήλων που υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου» είπε ο κ. Τουρκάκης.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος είπε ότι έρχονται δύσκολες εποχές και αναφέρθηκε στις περικοπές των οικονομικών που έχει υποστεί η τοπική αυτοδιοίκηση από τις κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά και σε αποφάσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στο δρόμο.

«Είμαι σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπαλλήλους κύριο Κλαμπάνη και κυρία Πορήχη για να στείλουμε τους λιγότερους εργαζόμενους αλλά είναι θέμα του υπεύθυνου διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών.. Εγώ θα δώσω εντέλεσθαι στο Διευθυντή της υπηρεσίας αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει καθώς δεν είναι εύκολο να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο βάρος. Δεν είμαι κατά της αξιολόγησης αλλά αυτό να γίνει με όρους καθορισμένους από πριν και όχι να έρχονται ξαφνικά με σκοπό να απολύσουν» είπε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια οι Δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν ερωτήματα αν υπάρχουν ζητήματα και μεμπτά σημεία με εργαζόμενους. Αναλυτική ενημέρωση ζήτησε ο Διονύσης Βαρυπάτης και ο Διονύσης Στραβοπόδης. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ζήτησε να μπει μπροστά το Δημοτικό Συμβούλιο και να αναλάβει την πολιτική και την ποινική ευθύνη για την απάντηση που θα δώσει στο υπουργείο.

«Θα πρέπει να παρανομήσουμε σε όφελος των εργαζομένων και του λαού της Ζακύνθου αλλιώς είμαστε από χέρι χαμένοι. Να μην στείλουμε τη λίστα με τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου γιατί οδηγεί σε απολύσεις» είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Ο Δ. Κομιώτης ζήτησε αξιοποίηση των εργαζομένων και όχι αξιολόγηση. Ο Δ. Βαρυπάτης είπε πως αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει απολύσεις τότε το Δημοτικό Συμβούλιο να μην προστατέψει ορισμένους σε βάρος άλλων.

Ο Δ. Στραβοπόδης ζήτησε να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική.

Ο Α. Λαδικός είπε να αξιοποιηθεί η ΚΕΔΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο Δ. Φεραδούρος ζήτησε να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Ο Γ. Αρμένης ζήτησε να υπάρξει ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης πέρα από τα παχιά τα λόγια.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *