Ζάκυνθος

Ανάστατοι οι επαγγελματίες με τους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

Σύλλογοι Ξενοδόχων, Εμπορικός Σύλλογος και Τεχνικό Επιμελητήριο ένωσαν τις φωνές τους αντιδρώντας στην πολιτική του Δήμου στο θέμα των τελών και το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, συγκεντρώθηκαν στο Επιμελητήριο Ζακύνθου και ζήτησαν την συνδρομή του φορέα για την ανάδειξη αυτού του σοβαρού ζητήματος.

Ήδη οι περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν αρχίσει να παίρνουν στα χέρια τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να διαπιστώνουν πως σε πολλές περιπτώσεις τα τετραγωνικά μέτρα έχουν αυξηθεί, χωρίς όμως η αύξηση αυτή να συνοδεύεται από μείωση του τέλους φωτισμού και καθαριότητας ανά τετραγωνικό μέτρο, όπως είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή.

Οι αντιδράσεις φαίνεται όμως να είναι έντονες και στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο του νησιού, αφού οι Σύλλογοι εγείρουν ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η καταμέτρηση των τετραγωνικών από το Δήμο, αλλά και για το αν αυτός ο τρόπος υπολογισμού των τελών καθαριότητας είναι ο σωστός.

Αυτό μάλιστα που έγινε γνωστό, είναι πως οι Σύλλογοι Ξενοδόχων, έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο ζητώντας της να εξετάσει νομικά το θέμα.

Όλες οι αντιδράσεις που το τελευταίο διάστημα έχουν διατυπωθεί σε μεγάλο βαθμό από το Τεχνικό Επιμελητήριο, τους Ξενοδόχους αλλά και τους Εμπόρους εκφράστηκαν και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή στο Επιμελητήριο, παρουσία των μελών της διοικητικής επιτροπής του φορέα και πιο συγκεκριμένα του Προέδρου Δ. Γαργαλέα, των δύο Αντιπροέδρων Αν. Τζίμη και Γ. Στασινόπουλου, της Γενικής Γραμματέας Ν. Μαλαφούρη αλλά και του Οικονομικού Επόπτη Αν. Κοτσώνη, ο οποίος μετέφερε και την άποψη της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων πάνω στο θέμα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι επαγγελματικές ομάδες άσκησαν έντονη κριτική στο Δήμο για τα νέα τιμολόγια, ειδικά σε μια περίοδο που το Κράτος επιβάλει αλλεπάλληλα χαράτσια δημιουργώντας ασφυξία σε πολίτες και μικρές επιχειρήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την λήξη της σύσκεψης, οι μεμονωμένοι Σύλλογοι θα υποβάλουν τις προτάσεις τους στο Επιμελητήριο, θα ακολουθήσει μια νέα συνάντηση με την παρουσία και νομικού και θα ακολουθήσει μια κοινή ανακοίνωση που θα συνυπογράφουν όλοι και θα απευθύνεται στη δημοτική αρχή.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Νίκη Μαλαφούρη, τόνισε πως το Επιμελητήριο έχει μια πρώτη άποψη για το θέμα, την οποία πολύ σύντομα θα εκφράσει και δημόσια.

Προς το παρόν όμως, ο φορέας τείνει ευήκοα ώτα για τα αιτήματα και τις απόψεις των Συλλόγων που εκπροσωπούν συνδικαλιστικά τους επαγγελματικούς φορείς και θα συμβάλει για την ανάδειξη του θέματος.

«Το Επιμελητήριο έγινε δέκτης παραπόνων για το καινούργιο μέτρο που επέβαλε ο Δήμος και πράγματι βλέπουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη αναστάτωση. Τα γραφεία του φορέα γέμισαν από εκπροσώπους όλων των φορέων και οι προτάσεις που ακούστηκαν ήταν καίριες αφού όλοι έχουν ενημερωθεί πλήρως. Είναι μια ευκαιρία όλοι οι φορείς να πάρουμε θέση. Ο Δήμαρχος έχει καλή πρόθεση, αλλά αυτή η στιγμή είναι λάθος για τέτοιες αποφάσεις. Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν, έθεσαν ένα και μόνο θέμα: Αυτό της ισονομίας!» τόνισε η κ. Μαλαφούρη.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *