Ζάκυνθος

Ανάσα ανόδου των τουριστικών αφίξεων τον Αύγουστο

Μια τονωτική ένεση στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στο εισόδημα της τοπικής κοινωνίας έγινε από τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα και σε αυτό συνηγορούν τα στοιχεία από λιμάνι και αεροδρόμιο καθώς και τα χαμόγελα αισιοδοξίας των επιχειρηματιών. Βέβαια η μόνιμη επωδός είναι ότι ο ένας μήνας του έτους δεν μπορεί τα θρέψει τους άλλους 13 αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται γενικότερα χώρα μας όλα είναι ευπρόσδεκτα ακόμα κι αν αφορούν ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Ωστόσο η καλή εικόνα που παρουσιάζει ο τουρισμός τον Αύγουστο αμαυρώνεται από το μόνιμο και σοβαρό πρόβλημα της ελλιπούς καθαριότητας η οποία τείνει να στιγματίσει τον τόπο μας.

Μια σύντομη συζήτηση με τους επαγγελματίες του τουρισμού που έγινε επανειλημμένα αυτές τις ημέρες σε πολλούς χώρους υποδοχής τουριστών έδειξε ότι η κατάσταση με την καθαριότητα δεν βελτιώνεται και σχολιάζεται αρνητικά από τους επισκέπτες.

Τουρίστες από την Ιταλία, από την Μ. Βρετανία, από την Ολλανδία, από τις πρώην Ανατολικές χώρες αλλά και Έλληνες διερωτώνται για τους λόγους που ένα νησί με τόσο ωραίο φυσικό περιβάλλον αδιαφορεί για την καθαριότητα.

Ειδικά στους χώρους υποδοχής των επισκεπτών η κατάσταση είναι απερίγραπτη με αιχμή του δόρατος το λιμάνι όπου χρειάζεται συνεχή καθαριότητα αφού εκεί συνωστίζονται μόνιμα αθίγγανοι. Η περιοχή που ελλιμενίζονται τα ημερόπλοια χρησιμοποιείται ως υπαίθρια τουαλέτα αλλά και ως χώρος εναπόθεσης πάσης φύσεως σκουπιδιών. Από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων μέχρι τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς έχουν γίνει επανειλημμένα διαβήματα στις αρμόδιες τοπικές αρχές αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο παρά τα αρνητικά σχόλια για την ελλιπή καθαριότητα, μέχρι τώρα ο Αύγουστος έχει κυλήσει ικανοποιητικά από πλευράς αφίξεων τουριστών, αν και οι δαπάνες των επισκεπτών είναι περιορισμένες. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά τα επίσημα στοιχεία από το διεθνές αεροδρόμιο και από το λιμεναρχείο αλλά είναι φανερό πως έχουμε καλύτερη εικόνα από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *