Ζάκυνθος

Ανάπλαση στα Καμίνια ζητά το ΚΤΕΛ

Το ζήτημα της ανάπλασης και του εξωραϊσμού της γειτονιάς στα Καμίνια, παραμένει επίκαιρο, ειδικά αυτή την περίοδο που το νησί μας κατακλύζεται από κόσμο και πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα στενά δρομάκια αυτής της γειτονιάς για να φτάσουν από τον σταθμό του ΚΤΕΛ στην Πόλη της Ζακύνθου.

Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΤΕΛ Ηλίας Μαλλιάς, με αφορμή την συμπλήρωση 5 χρόνων από την μετεγκατάσταση του σταθμού στο νέο κτήριο, επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα και επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας ο φωτισμός είναι ελλιπής, ενώ όταν βρέχει δημιουργούνται λακκούβες με νερά.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η γειτονιά θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Πόλης και να αναπτυχθεί εκεί μια εμπορική δραστηριότητα προς όφελος των περιοίκων και της περιοχής.

«Δυστυχώς έχουμε κουραστεί να αναδεικνύουμε αυτό το θέμα! Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την ημέρα που μετεγκατασταθήκαμε στο νέο κτήριο και με δικά μας έξοδα κατασκευάσαμε μια πρόσβαση προς το παλιό ποδηλατάδικο του Βιλλιάρδου. Το σημείο δεν ήταν βατό, βγάλαμε τα χώματα και τα χόρτα και ρίξαμε μπετό. Αυτό  όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπάρχει φωτισμός και υπάρχει κίνδυνος για όσους περνούν τα στενά τη νύχτα. Ακόμη πολλά χόρτα είναι ακαθάριστα και παρακαλάμε να μην βρέχει για να μη δημιουργηθούν λακκούβες» σχολίασε ο κ. Μαλλιάς, τονίζοντας πως κατά το παρελθόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακυνθίων είχε δεσμεύσει κονδύλι για τον εξωραϊσμό της γειτονιάς, αλλά οι παρεμβάσεις ποτέ δεν έγιναν!

Να σημειωθεί πως ανάλογη μελέτη έγινε πρόσφατα και από την παρούσα δημοτική αρχή, χωρίς όμως και πάλι να γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση.

«Ακούμε παράπονα από τους ντόπιους, αφοί οι ξένοι έρχονται και φεύγουν. Τα καλντερίμια και η γειτονιά θα μπορούσαν να αναδειχθούν και να αναπτυχθεί και μια εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή» σχολίασε ο κ. Μαλλιάς.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *