Ζάκυνθος

Ανάγκη για παρεμβάσεις και τήρηση της νομοθεσίας στην παραλία του Λαγανά

Ανταποκρινόμενοι σε καταγγελίες πολιτών που έγιναν στην εφημερίδα μας πήγαμε στην παραλία του Λαγανά και είδαμε το περιεχόμενο των όσων καταγγέλθηκαν, τα οποία σήμερα παρουσιάζουμε φωτογραφικά ζητώντας από τις αρχές να απαντήσουν για τη νομιμότητά τους.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει τοποθετηθεί μέσα στη θάλασσα μια κατασκευή η οποία δεν γνωρίζουμε από πού αδειοδοτήθηκε για να μπει σε κείνο το σημείο αλλά και τι ακριβώς εξυπηρετεί.

Η άλλοτε πανέμορφη παραλία, από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις έχει υποστεί οικολογική καταστροφή στην κυριολεξία, και όλα όσα έχουν συμβεί είναι με τις ευλογίες των αρχών ή στην καλύτερη περίπτωση υπό το πρίσμα της αδιαφορίας των τοπικών αρχών που έκλειναν τα μάτια στις εξόφθαλμες προκλήσεις επιχειρηματιών κλπ.

Μια ματιά στο σημείο που τελειώνει ο δρόμος και αρχίζει η αμμουδιά δείχνει ότι οι παράνομες κατασκευές που έχουν γίνει αλλοίωσαν την φυσική ομορφιά του τοπίου σε βαθμό τέτοιο που θα χρειαστεί μεγάλο θάρρος από τους πολιτικούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να την αποκαταστήσουν. Οι τσιμεντένιες κατασκευές που είναι όλες παράνομες πρέπει να ξηλωθούν και η αμμουδιά να παραδοθεί στο κοινό, τους περιπατητές και τους λουόμενους.

Μια επόμενη ματιά κατά μήκος της παραλίας δείχνει τέτοιο μεγάλο αριθμό από πινακίδες που  είναι άγνωστο ποιος και πότε θα καταφέρει να επιβάλλει το νόμο και την τάξη που μόνο στα λόγια δεν φείδονται οι πολιτικοί!

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται πολύ κοντά στην αμμουδιά και μόνο στην περιοχή του Καλαμακίου η γραμμή αιγιαλού έφθασε στα 700 μέτρα από το κύμα.

Τώρα θα πρέπει η Δημοτική αρχή αλλά και η Περιφερειακή ενότητα στον τομέα που τους αναλογούν, να μεριμνήσουν για τα ελάχιστα αναφορικά με την τήρηση της νομοθεσίας. Στην ίδια γραμμή πλεύσης η Κτηματική υπηρεσία και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο θα πρέπει να επισκεφθούν και να ελέγξουν το χώρο όχι με σκοπό να εκδιώξουν τους επιχειρηματίες αλλά να τους επιβάλλουν την τήρηση του νόμου.

΄Αλλωστε η περιοχή, όπως και όλη η Ζάκυνθος, περιμένει να ζήσει τον πληθυσμό της από αυτά που αποδίδει ο τουρισμός μέσω του φυσικού περιβάλλοντος που συστηματικά για τρεις ολόκληρες δεκαετίες το θυσιάζουμε στο βωμό της κερδοσκοπίας!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *