Ζάκυνθος

Αμείωτο το ενδιαφέρον για την πατάτα Νευροκοπίου

Ακόμη ένα φορτηγό χωρητικότητας 25 τόνων με πατάτες Νευροκοπίου διανεμήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ΕΑΣΖ και η συγκεκριμένη ήταν η τρίτη φορά που η οργάνωση πούλησε το συγκεκριμένο προϊόν απευθείας στους τοπικούς παραγωγούς και σε τιμή πολύ μικρότερη από αυτή την αγοράς.

Με δεδομένο ότι τις ημέρες που ακολουθούν οι ανάγκες σε τρόφιμα είναι αυξημένες, ο Διευθυντής της ΕΑΣΖ Π. Βισβάρδης ανέφερε πως η προσέλευση των καταναλωτών για να προμηθευτούν πατάτα είναι αθρόα, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει η προμήθεια και η διανομή και άλλων αγροτικών προϊόντων, όπως είναι τα όσπρια και το ρύζι.

«Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αφού θα πρέπει να διασφαλίσουμε αφενός την τιμή, αφετέρου την ποιότητα. Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, την στιγμή που η πατάτα έρχεται σε τόσο μεγάλη ποσότητα και για το λόγο αυτό προσπαθούμε να εδραιώσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους παραγωγούς που συνεργαζόμαστε» ανέφερε ο Διευθυντής της ΕΑΣΖ, συμπληρώνοντας πως όσο υπάρχει ζήτηση και διαθέσιμο προϊόν η διανομή θα συνεχίζεται.

Η Οργάνωση έχει ξεκινήσει επαφές για την διανομή του λαδιού που παράγεται στο νησί σε άλλες περιοχές, απευθείας στους καταναλωτές,, ωστόσο υποστήριξε πως το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο.

«Δυστυχώς η αγορά έχει γεμίσει λάδι κατώτερης ποιότητας ή λάδι με προσμείξεις και αυτό ρίχνει την τιμή σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, εμείς σαν Οργάνωση, δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για την εμπορία αλλά και για τη διατήρηση της ποιότητας του προϊόντος» τόνισε ο κ. Βισβάρδης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *