Ζάκυνθος

Αληθινό ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τη Ζάκυνθο

Το αληθινό ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τη Ζάκυνθο μετέφερε μιλώντας στον –Ε- ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τάσος Μποτώνης ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κολύρη εκπροσώπησαν το νησί μας στην έκθεση τουρισμού στο Τελ Αβίβ. Παρά τα οργανωτικά προβλήματα που υπήρξαν και την έλλειψη έγκαιρης προετοιμασίας από την πλευρά του ΕΟΤ, υπήρξαν επαφές και συναντήσεις ενώ αποφασίστηκε η φιλοξενία εκπροσώπων από τουριστικά γραφεία στο νησί μας τους επόμενους μήνες.

 Ο Ε.Ο.Τ συμμετείχε στη 18η διεθνή έκθεση τουρισμού Ι.Μ.Τ.Μ η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ πλαισιωμένος από 12 συνεκθέτες. Η έκθεση Ι.Μ.Τ.Μ είναι η μεγαλύτερη ετήσια έκθεση στην Ανατολική Μεσόγειο και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ισραηλινού Υπουργείου Τουρισμού.

Η μεγάλη συμμετοχή τόσο επαγγελματιών του κλάδου όσο και κοινού και η ιδιαίτερα θετική υποδοχή της Ελληνικής συμμετοχής ανέδειξαν τη δυναμική της ισραηλινής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό η οποία αποτυπώνεται σε εκτιμώμενη αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού της τάξης του 20-25% για το 2012.

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο κ. Τάσος Μποτώνης ανέφερε: «Η έκθεση είχε πολύ κόσμο και το ενδιαφέρον για τη Ζάκυνθο ήταν μεγάλο. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι οι Ισραηλινοί γνώριζαν το νησί μας ενώ είδαμε αρκετούς που το είχαν επισκεφθεί ξανά για τις διακοπές τους. Ο κ. Παναγιώτης Κολύρης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης και έγιναν συναντήσεις με τουρ οπερέιτορς. Πήραμε πληροφορίες από τα ταξιδιωτικά γραφεία και καλέσαμε εκπροσώπους τους να έλθουν στη Ζάκυνθο για να τους φιλοξενήσουμε και να τους ξεναγήσουμε».

Τέλος ο κ. Μποτώνης εξέφρασε την άποψη ότι αργήσαμε να κάνουμε παρέμβαση σε αυτή την αγορά .

 

photo: nealefkadas.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *