Ζάκυνθος

Ακύρωση της πεζοδρόμησης της Αλεξ. Ρώμα ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης

Με έγγραφο που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, ζητά την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων για την πεζοδρόμηση της οδού Αλεξάνδρου Ρώμα!

Μπορεί να έχουν περάσει πολλοί μήνες από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οπότε και ελήφθη η σχετική απόφαση και  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να έχει ήδη ασκήσει έλεγχο για την νομιμότητα της, ωστόσο το θέμα φαίνεται πως επανέρχεται στην επικαιρότητα με την επιστολή του κ. Μυλωνά, ο οποίος δήλωσε στον -Ε- πως αν δεν εισακουστεί το αίτημά του θα υπάρξει συνέχεια.

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά ως προς την νομιμότητα της απόφασης που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίως για το γεγονός ότι η πεζοδρόμηση αποτελούσε τμήμα μιας ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης για την Πόλη, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, τίθεται και το ζήτημα για το ποιος έχει την αρμοδιότητα για τον συγκεκριμένο δρόμο αλλά και για το ποιος έχει την ευθύνη για τις αποφάσεις που αφορούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής πάντως, δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία από τον Αντιπεριφερειάρχη, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος έχει εδώ και καιρό στα χέρια του τη γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη, που επί της ουσίας χαρακτηρίζει ως παράνομη την απόφαση που πήρε ο Δήμος για την πεζοδρόμηση.

Τη διένεξη μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την Αλεξάνδρου Ρώμα πάντως, τροφοδότησε με πρόσφατες δηλώσεις του στον -Ε- και ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός, ο οποίος σχολίασε πως η Περιφερειακή Ενότητα «σταμάτησε» τις εργασίες αποκατάστασης στο δρόμο που είχαν ξεκινήσει από το Δήμο και τώρα δεν κάνει τίποτα απολύτως!

«Ενώ φτιάχναμε την Αλεξάνδρου Ρώμα, ο κ. Μυλωνάς μας σταμάτησε! Έχουμε φέρει τα μάρμαρα από το Μεσολόγγι, πλήρωσε ο Δήμος 12.000 Ευρώ και περιμένουμε να δούμε πότε θα φτιάξουμε τις πλάκες. Είτε είναι πεζόδρομος, είτε ο κ. Μυλωνάς τη δώσει στην κυκλοφορία, δεν πρέπει να φτιαχτούν οι πλάκες;» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως ο Δήμος αποκατέστησε τις πλάκες και τα ρείθρα στα 2/3 του δρόμου και τώρα η παρέμβαση είναι ημιτελής, αφού η Περιφέρεια σταμάτησε τις εργασίες!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *