Ελλάδα

Ακόμη δεν έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες

Προς το τέλος του μήνα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες των τεσσάρων κοινοτήτων, δηλαδή του Παντοκράτορα, του Βασιλικού, του Καλαμακίου και του Αργασίου.

Αν και έχει περάσει αρκετό διάστημα από την απόφαση ορισμού της Επιτροπής από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων και ο όγκος των ενστάσεων είναι αρκετά μεγάλος, η Επιτροπή ακόμη δεν έχει συγκληθεί για να ξεκινήσει το έργο της.

Θυμίζουμε πως Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Διευθύντρια Δασών της Κεφαλονιάς και μέλη υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Ζακύνθου αλλά και ένας δικηγόρος που ορίστηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο του νησιού μας.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, κατά προτεραιότητα αναμένεται να εξεταστούν οι αιτήσεις που αφορούν πρόδηλα λάθη και στη συνέχει η Επιτροπή θα ασχοληθεί με το κυρίως αντικείμενό της , που είναι η εξέταση των αντιρρήσεων. Προκειμένου να διευκολυνθούν στο έργο τους οι επιτροπές, το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε οδηγό με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν και σε αυτά περιλαμβάνεται η ομαδοποίηση των αντιρρήσεων ανά περιοχή και με κοινά κατά το δυνατόν φυσιογεωγραφικά χαρακτηριστικά και χρήσεις, η ομαδοποίηση των αντιρρήσεων που αφορούν πράξεις της διοίκησης (πράξεις χαρακτηρισμού, σχέδια πόλης, όρια οικισμού, κλήροι του εποικισμού), η ομαδοποίηση των αιτήσεων των προδήλων σφαλμάτων, που έχουν γίνει αποδεκτά από την οικεία Δ/νση Δασών κ.α.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *