Ζάκυνθος

Ακόμα δεν αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες σημαίες από το Δήμο

 

Κλιμάκιο ελεγκτών από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, που είναι αρμόδια για την απονομή των γαλάζιων σημαιών αναμένεται να ελέγξει τις παραλίες στο νησί μας που έχουν εξασφαλίσει την σημαντική αυτή διάκριση για ακόμη ένα Καλοκαίρι.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών θα επισκεφτεί τις παραλίες της Ζακύνθου σήμερα αλλά και αύριο Πέμπτη, προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από το διεθνές πρόγραμμα βράβευσης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, που πραγματοποιείται ο σχετικός έλεγχος.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια έντονη ανησυχία από τουριστικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις παραλίες που κάθε χρόνο βραβεύονται, για το γεγονός ότι οι γαλάζιες σημαίες ακόμη δεν έχουν αποσταλεί από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης για να υψωθούν στις περιοχές που βραβεύτηκαν ως σήμα ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και καθαριότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπηρεσία του Δήμου Ζακυνθίων, που είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος, η καθυστέρηση έχει να κάνει με τον επικείμενο έλεγχο από το κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης αλλά και με την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην πληρωμή των οφειλών που υπήρξαν από την περσινή χρονιά για την συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η καταβολή από το Δήμο μιας ετήσιας συνδρομής ύψους 300 ευρώ για κάθε μια παραλία που βραβεύεται. Η περσινή οφειλή αποπληρώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Μια ακόμη εκκρεμότητα που επίσης ξεπεράστηκε πριν από λίγες ημέρες αφορά την πρόσληψη ναυαγοσώστων, καθώς η παρουσία τους σε μια παραλία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση με Γαλάζια Σημαία. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης τριών ναυαγοσωστών που θα τοποθετηθούν στις παραλίες του Αλυκανά, των Αλυκών και του Τσιλιβή οι οποίες είναι και οι πιο πολυσύχναστες.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν τον περασμένο Μάη από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με γαλάζιες σημαίες βραβεύτηκαν φέτος δύο παραλίες στον Αλυκανά, δύο παραλίες στις Αλυκές καθώς και οι παραλίες Άμπουλα Ψαρού, Τσιλιβή, Μπούκα, Άμπουλα Τραγάκι και Κατραγάκι.

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, οι σημαίες θα υψωθούν στις βραβευμένες παραλίες μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *