Ζάκυνθος

Ακυβέρνητη λέμβος στις δυτικές ακτές της Ζακύνθου

Δύο ρώσοι τουρίστες έστειλαν σήμα κινδύνου το μεσημέρι της Κυριακής, όταν το σκάφος στο οποίο βρίσκονταν σταμάτησε να λειτουργεί στις δυτικές ακτές της Ζακύνθου.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από το Λιμεναρχείο για να εντοπιστούν τα δύο άτομα τα οποία δεν γνώριζαν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και αναχώρησαν από το Κερί για τις δυτικές ακτές αψηφώντας το μικρό κυματισμό που δυνάμωσε επικίνδυνα στο άγριο βραχώδες τοπίο της δυτικής πλευράς του νησιού.

Το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα και αμέσως αναχώρησαν ένα σκάφος του Λιμενικού από την πόλη και ένα από το Λαγανά που χρησιμοποιείται για ελέγχους στο βιότοπο. Παράλληλα ειδοποιήθηκαν και επαγγελματίες από την ορεινή Ζάκυνθο που κάνουν περιηγήσεις με τα σκάφη τους.  Ένας από αυτούς έφτασε πρώτος στο σημείο που ήταν ακυβέρνητη η λέμβος με το ζευγάρι των ρώσων τουριστών.

Η λέμβος ρυμουλκήθηκε μέχρι το Πόρτο Βρώμη και το ζευγάρι των Ρώσων, αν και φοβισμένο από την περιπέτεια, είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *