Ζάκυνθος

Αισιοδοξία για το Νοσοκομείο από το Διοικητή Γιάννη Κομιώτη

Η παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Κομιώτη, μπορεί να έγινε αποδεκτή από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια αλλά ακόμη δεν έχει γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Υγείας, που αναμένεται να πάρει και τις οριστικές αποφάσεις.
Ως εκ τούτου ο κ. Κομιώτης παραμένει στο …πόστο του, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραίτηση και αντικατάστασή του, ενώ μίλησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Νοσοκομείο.

Ο κ. Κομιώτης έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της ΚΥΑ που αναμένεται να συνυπογράψουν τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, σημειώνοντας πως αυτή η εξέλιξη θα έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί.
«Το νέο αυτό είναι καλό και θα μας λύσει τα χέρια για να μπορεί το Νοσοκομείο να λειτουργήσει. Άλλωστε ξεκινά η νέα τουριστική περίοδος και πρέπει να έχουμε ένα Νοσοκομείο που θα λειτουργεί χωρίς προβλήματα από πλευράς υλικών και ετοιμότητας!» ανέφερε ο κ. Κομιώτης, που ερωτηθείς για την τακτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα το Νοσοκομείο για τις προμήθειες των 45.000 Ευρώ απάντησε:

«Υπήρχαν κάποια υλικά σε απόθεμα και αυτά θα εξαντληθούν. Επειδή για εμάς προέχει η ανθρώπινη ζωή, θα προχωρούσαμε σε κατάτμηση. Εμείς όμως κάναμε ούτως ή άλλως διαδικασίες διαγωνισμού, με δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και κοινοποιήσεις στο Επιμελητήριο. Σε καμία περίπτωση δεν προχωρούσαμε σε απευθείας αναθέσεις αλλά κινούμασταν στα όρια της νομιμότητας, γιατί προέχει η ανθρώπινη ζωή!»

Ο Διοικητής ανέφερε πως το Νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακό σημείο σε ότι αφορά τα υλικά, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα με τα καύσιμα  ή τα τρόφιμα.
Για την παραίτησή του, ανέφερε πως αρμόδιος για να την κάνει αποδεκτή είναι ο ίδιος ο Υπουργός και συμπλήρωσε πως σε κάθε περίπτωση, η εργασιακή του σχέση με το Νοσοκομείο θα λήξει μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης σε ΦΕΚ.

«Η διοίκηση έχει συνέχεια και δεν μπορεί το Νοσοκομείο να μείνει ακέφαλο! Παραμένουμε μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες» σχολίασε.
Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση πως το πρόβλημα του Νοσοκομείου θα έχει αίσια έκβαση, με δεδομένο ότι οι δεσμεύσεις έγιναν από τον ίδιο τον Υπουργό.
«Εφόσον ο Υπουργός έγινε γνώστης της κατάστασης και μάλιστα με τεκμηριωμένο τρόπο, θα βρεθεί λύση. Άλλωστε η Εθνική Επιτροπή Προμηθειών Υγείας εισηγείται θετικά στην αύξηση του προϋπολογισμού στο πρόγραμμα προμηθειών του Νοσοκομείου» κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *