Ζάκυνθος

Αισιοδοξία για τον απολογισμό του Ιουλίου από τους τουριστικούς παράγοντες

 

Την εκτίμηση πως ο Ιούλιος μήνας δε θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι, σε ότι αφορά τις αφίξεις ξένων επισκεπτών στον νησί μας, εκφράζουν οι τουριστικοί πράκτορες του νησιού αναμένοντας τα στατιστικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Κοινή πεποίθηση είναι πως οι τελευταίες ημέρες του μήνα που διανύουμε είναι σίγουρα πολύ καλύτερες σε σχέση με τον Ιούνιο και το Μάη που προηγήθηκαν, ενώ αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις και για το μήνα Αύγουστο.

Ο προβληματισμός των επαγγελματιών του τουρισμού ωστόσο, εστιάζεται στο πως θα εξελιχθούν τα πράγματα κατά τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, αφού χρόνο με το χρόνο αυτό το διάστημα καταγράφεται μια σημαντική μείωση στις πτήσεις από το Εξωτερικό, προς τη Ζάκυνθο αλλά και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε πρόσφατα στον -Ε- ο εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων Μάρκος Δαμανάκης, ο οποίος δεν έκρυψε τους προβληματισμούς του για το πώς θα εξελιχθούν οι τελευταίοι δύο μήνες της σεζόν.

«Ο Ιούνιος είναι γνωστό πως έκλεισε με μια μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο Ιούλιος βαδίζει σε καλά επίπεδα και πιστεύω πως θα κλείσει είτε όπως πέρυσι, είτε με μια μικρή μείωση. Τα νούμερα όμως, μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τον Σεπτέμβριο οι πτήσεις από Αγγλία. Αν παρατηρηθεί το περσινό φαινόμενο με τις εταιρείες να διακόπτουν πτήσεις, θα μιλάμε για ένα μεγάλο μείον. Πέρυσι διακόπηκαν πολλές πτήσεις από τις 15 Σεπτεμβρίου και αν αυτό γίνει και φέτος, τότε τα καλά ποσοστά του Ιουλίου και του Αυγούστου δε θα βοηθήσουν» τόνισε ο κ. Δαμανάκης, υπογραμμίζοντας πως κατά τη γνώμη του και εμείς οι ίδιοι προκαλούμε την τύχη μας συμβάλλοντας στην συρρίκνωση της τουριστικής σεζόν, αφού δεν ήμασταν έτοιμοι για να υποδεχτούμε τους πρώτους μήνες της σεζόν, το διάστημα του Απρίλη και του Μάη.

«Μέχρι τις 25 Μάη, στις τουριστικές περιοχές υπήρχε ένα αλαλούμ, με σκουπίδια στους δρόμους και κλειστά μαγαζιά. Αν και η ρωσική αγορά παρουσιάζει αύξηση, δεν είδαμε αυτή την αύξηση κατά το μήνα Μάη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις χώρες προέλευσης των τουριστών που επέλεξαν το νησί μας για να περάσουν τις διακοπές τους, ο εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων ανέφερε πως την μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν για ακόμη ένα Καλοκαίρι οι Βρετανοί, ωστόσο παρουσιάζεται μια σημαντική αύξηση και από τους τουρίστες των ανατολικών κρατών.

«Σε ότι αφορά την Μεγάλη Βρετανία, καταγράφεται μια μείωση της τάξης του 1 με 2%. Από εκεί και πέρα, μείωση υπάρχει και από τους Τσέχους και Ούγγρους, ενώ αύξηση παρατηρείται από τους Ρώσους. Μείωση ακόμη καταγράφεται σε Γερμανούς, Αυστριακούς ενώ καλύτερα τα πράγματα είναι για τους Ολλανδούς που έρχονται στη Ζάκυνθο με την ThomasCook» υποστήριξε ο κ. Δαμανάκης και κατέληξε λέγοντας:

«Όσοι μιλούν για τεράστια μείωση καταστροφολογούν. Πιστεύω πως η σεζόν θα κλείσει πράγματι με αρνητικό πρόσημο, αλλά αυτό θα είναι μονοψήφιο και κατά τη γνώμη μου κάτω από 7%. Αυτό βέβαια, αν δεν σταματήσουν νωρίτερα οι πτήσεις» κατέληξε.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *