Ζάκυνθος

Αισιοδοξία για την παραμονή της Διοίκησης του ΟΔΑΖ στη Ζάκυνθο

Αισιόδοξος σε ότι αφορά το ζήτημα της παραμονής της έδρας της διοίκησης του ΟΔΑΖ στη Ζάκυνθο, φάνηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Στάθης Μπετίνης, επιστρέφοντας από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Θυμίζουμε πως τόσο ο κ. Μπετίνης, όσο και άλλοι Πρόεδροι και Διοικητές Οργανισμών Κοινωνικής Πρόνοιας που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, είχαν χθες το πρωί συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας και Πρόνοιας αλλά και με το Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας, με δεδομένη την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης στο Νομοσχέδιο που αφορά την Συγχώνευση Δημόσιων Οργανισμών και ειδικότερα των Οργανισμών κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας.

Με βάση το Νομοσχέδιο αυτό, προβλέπεται η μετονομασία του ΟΔΑΖ σε Μονάδα Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και κυρίως, προβλέπεται πως η έδρα του διοικητικού συμβουλίου της Μονάδας θα είναι η έδρα της ΠΙΝ, δηλαδή η Κέρκυρα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν το Νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις των Οργανισμών, ενώ από την πλευρά του Διοικητή του ΟΔΑΖ επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά η ανάγκη ο Οργανισμός να παραμείνει αυτοδιοίκητος.

«Ο ΟΔΑΖ δεν είναι δυνατόν να διοικείται εξ΄ αποστάσεως και από ένα διοικητικό συμβούλιο που θα βρίσκεται στην Κέρκυρα. Η ευαισθησία μιας κοινωνίας, θεωρώ πως αρχίζει και τελειώνει στο χώρο της πρόνοιας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπετίνης και συμπλήρωσε πως παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκαν επίσημες δεσμεύσεις είναι αισιόδοξος πως το ζήτημα με την έδρα της διοίκησης του ΟΔΑΖ θα ξεπεραστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *