Ζάκυνθος

Αθώοι οι μαθητές για τις καταλήψεις του σχολείου στον Αγγερικό

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής εκδικάστηκε από το Δικαστήριο ανηλίκων η υπόθεση δύο μαθητών του σχολικού συγκροτήματος Αγγερικού οι οποίοι κατηγορούντο και συμμετοχή σε καταλήψεις το έτος 2009 και κρίθηκαν αθώοι.

Από ενωρίς βρισκόταν έξω από το Δικαστήριο ισχυρή αστυνομική δύναμη που φρουρούσε το χώρο για το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων.

Έξω από το κτίριο που θα εκδικαζόταν η υπόθεση βρίσκονταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καθώς και στελέχη του ΚΚΕ που ήθελαν να εκφράσουν την ανίθεσή τους με την άσκηση διώξεων κατά των μαθητών.

Το Δικαστήριο σταμάτησε την εξέταση των υποθέσεων που είχε στο πινάκιο του μονομελούς εκείνη την ημέρα για να δικάσει τους δύο ανήλικους μαθητές.

Οι μαθητές κρίθηκαν αθώοι από το Δικαστήριο ανηλίκων και η Νομαρχιακή Επιτρπή Ζακύνθου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι «η αθώωση είναι μια νίκη του μαθητικού κινήματος και  γενικότερα του κινήματος.  Σημαντική ήταν η αλληλεγγύη που εκφράστηκε με τις αποφάσεις συμπαράστασης του ΕΚΖ, της ΕΛΜΕ, των εργατικών σωματείων και με την παρουσία τους στο δικαστήριο. Η προκλητική παρουσία πολυάριθμων αστυνομικών δυνάμεων μέσα και έξω από το δικαστήριο επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του δόγματος «νόμος και τάξη» είναι πανταχού παρούσα. Οι μαθητές μπορούν και πρέπει να δώσουν την κατάλληλη απάντηση, αγωνιζόμενοι μαχητικά, μαζί με τους εργαζόμενους γονείς τους, για την κατάκτηση ενός σχολείου που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *