Αθλητισμός Κοινωνία

«Αθλητικό Κέντρο Φιολιτίου»:Αγώνας δρόμου για τις πιστώσεις των έργων που ανακοινώθηκαν προεκλογικά από τον Σύριζα

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει στο Δήμο για τη δημοπράτηση του έργου «Αθλητικό Κέντρο Φιολητίου» καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι σίγουρο ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να βρουν πρόσβαση στα αρμόδια υπουργεία για να λάβουν μία σίγουρη απάντηση αλλά αυτό προϋποθέτει σειρά επαφών και ίσως ταξίδι στην πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως η μελέτη του έργου έχει υποβληθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες στη γενική γραμματεία Αθλητισμού. Το έργο αναμένεται να κατασκευαστεί, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια έκταση 25 στρεμμάτων που ανήκει στο Δήμο και είχε ανακοινωθεί πως θα χρηματοδοτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του, θα εξυπηρετεί τα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης και της πετοσφαίρισης. Το γήπεδο θα καταλαμβάνει 1500 τ.μ και θα περιλαμβάνει την κύρια αίθουσα με κερκίδες 390 θεατών, χώρους εξυπηρέτησης θεατών (προθάλαμο, χώρους υγιεινής και μικρό κυλικείο) και βοηθητικούς χώρους αθλητών με αποδυτήριο, ιατρείο, αποθήκη οργάνων κλπ.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *