Ζάκυνθος

Αεροδρόμιο: Πλήθος καταγγελιών για τα απορρίμματα και τις οσμές

Γράφει η Μαριλένα Παπαδάτου

Η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού που ξέσπασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες, λαμβάνοντας υπόψη τους τόνους εύφλεκτου υλικού που ήταν συσσωρευμένοι εκεί (χαρτί, πλαστικό γυαλί αλλά και υπολείμματα κλαδιών και χόρτων), την γειτνίαση με τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού και τις δεξαμενές με τα λύματα και φυσικά τις πολυσυζητημένες δεξαμενές με τα καύσιμα που όπως και για το σύνολο της εγκατάστασης, δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας.

Μια ακόμη παράμετρος όμως που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις που παραλίγο να γίνουν παρανάλωμα του πυρός, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον Διεθνή Αερολιμένα Ζακύνθου, μια υποδομή όπου θα πρέπει να ισχύουν συνθήκες ύψιστης ασφαλείας και αυτό το διάστημα φιλοξενεί χιλιάδες ταξιδιώτες και εργαζόμενους.

Το βράδυ του Σαββάτου, αμέσως μετά την πρόκληση της πυρκαγιάς, στο αεροδρόμιο Ζακύνθου και στο πυροσβεστικό σταθμό του αεροδρομίου σήμανε συναγερμός.

Όπως έγινε γνωστό από τον Διευθυντή του Αεροδρομίου κ. Βιτζηλαίο, ειδικά οι επιβάτες των αεροσκαφών που προσγειώνονται στο διάδρομο 16 με θέα προς την Πόλη, εκφράζουν τα παράπονα τους για την πρώτη εικόνα που αντικρίζουν: Μια απέραντη έκταση με σκουπίδια. Το πρόβλημα επιδεινώνεται τις πρώτες πρωινές ώρες όταν η πρώτη αυτή εικόνα συνοδεύεται και από την έντονη δυσοσμία που προκαλούν οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού.

*Το αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του ΕΡΜΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *