Ζάκυνθος

Αεροδρόμιο Ζακύνθου: Στασιμότητα στις διεθνείς αφίξεις και βουτιά -10% στις αφίξεις εσωτερικού (πίνακας)

ΤΑ ΣΤΟΙXΕΙΑ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η FRAPORT

Οριακή μείωση στις διεθνείς αφίξεις και σημαντική πτώση στις αφίξεις εσωτερικού κατέγραψε η κίνηση στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport.

Συγκεκριμένα οι διεθνείς αφίξεις εμφανίζουν μείωση κατά 247 επιβάτες σε σχέση με πέρυσι, (ποσοστό -0,1%) ενώ οι αφίξεις εσωτερικών αερογραμμών εμφανίζουν μείωση 10,3%.

Συνολικά μείωση 1,9% παρουσιάζει η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα η Fraport Greece το Μάιο με το σύνολο των επιβατών να διαμορφώνεται σε 3,08 εκατ. έναντι 3,14 εκατ. το Μάιο του 2018.

Από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρία, προκύπτουν σημαντικές απώλειες στα αεροδρόμια Χανίων (-8,4%), Καβάλας (-6,3%) και Ρόδου (-5,1%), ενώ αύξηση καταγράφεται στα αεροδρόμια Σκιάθου (+17,5%), Μυτιλήνης (+10,1%) και Μυκόνου (+9%).

Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης οφείλεται στην επιβατική κίνηση εσωτερικού, η οποία κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στο -3,1%, με την αντίστοιχη διεθνή να παρουσιάζει μείωση -1,5%.

Ως αποτέλεσμα, η επιβατική κίνηση των αεροδρομίων για το α’ 5μηνο του 2019 διαμορφώνεται σε 6,44 εκατ. επιβάτες, έναντι 6,25 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018, επιβραδύνοντας την αύξηση του πενταμήνου στο +3% για τα 14 αεροδρόμια.

Το Μάιο καταγράφηκαν 1,334 εκατ. αφίξεις, εκ των οποίων οι περισσότερες οφείλονταν σε Βρετανούς, Γερμανούς, Ολλανδούς και Πολωνούς επιβάτες, οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από τις μισές αφίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *