Ζάκυνθος

Αδιέξοδο με τις μεταφορές των μαθητών

Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση από την πλευρά των αρμοδίων και εμπλεκομένων παραγόντων. Οι γονείς αγανακτισμένοι οργανώνουν συγκεντρώσεις ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου αποφάσισε πρώτα απ’ όλα να ζητήσει από την κυβέρνηση να πληρώσει τις οφειλές της.

Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς ήταν γνωστό ότι η κατάσταση με τις σχολικές μεταφορές ήταν μετέωρη και με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα της κυβέρνησης υπήρχε δυστοκία στην διευθέτηση της όλης κατάστασης.

Ο ένας μετά τον άλλον οι Σύλλογοι γονέων διατυπώνουν τις διαμαρτυρίες τους και μεθαύριο Τετάρτη προγραμματίζεται συγκέντρωση σε αίθουσα του Μουσικού σχολείου με καλεσμένους όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αρχές.

 Η σοβαρότητα της κατάστασης έφερε το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το περασμένο Σαββάτο ελήφθη απόφαση η οποία στην ουσία ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και αναφέρει τα εξής:

«Θεωρούμε ότι η μεταφορά των μαθητών είναι οικονομική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και απαιτείται, μια αξιόπιστη και διαρκής λύση.

  Ζητάμε από τη Κυβέρνηση (Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών) να προχωρήσουν στην άμεση εξόφληση των παλαιών οφειλών, την ύπαρξη συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την καταβολή των νέων υποχρεώσεων και την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των παλαιών συμβάσεων μεταφοράς μαθητών από την Περιφέρεια, σύμφωνα με την εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 33873/6-9-2012 την παράταση, αναδρομικά και μέχρι 31-12-2012 των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών που έχουν καταρτιστεί από τη Π.Ι.Ν και παραταθεί, κατά τις διατάξεις της παρ.8 αρθρ. 8ν.4071/2012 και οι οποίες καλύπτουν δρομολόγια μεταφοράς μαθητών για τα οποία δεν έχουν καταρτισθεί, μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους, συμβάσεις από τους Δήμους ή δεν είναι δυνατόν, για οποιοδήποτε λόγο να εκτελεστούν από τους Δήμους.

  Οι συμβάσεις που παρατείνονται, κατά τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 1, εκτελούνται μέχρι τη λύση τους με κόστος το οποίο διαμορφώνεται κατόπιν διαπραγμάτευσης, απομειωμένο σε ποσοστό τουλάχιστον 17% σε σχέση με το αντίστοιχο που είχε διαμορφωθεί κατά τον Ιούνιο του 2012 και όπως θα διαμορφωθεί με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα συμψηφίζει την μείωση αυτή με την περσινή.

  Σε περίπτωση κατάρτισης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών από Δήμους, οι συμβάσεις που συνάπτονται από τις Περιφέρειες λύονται αυτοδικαίως και αζημίως, από το χρόνο κατάρτισης και ισχύος των αντιστοίχων συμβάσεων των Δήμων.                 

  Η παρούσα θα έχει αναδρομική ισχύ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την έναρξη των σχολικών μεταφορών 2012- 2013».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *