Ζάκυνθος

Αδελφοποίηση του Δήμου Ζακυνθίων με του Αγίους Σαράντα Αλβανίας

Απόφαση για αδελφοποίηση του Δήμου Ζακυνθίων με την περιοχή των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης είπε ότι «στο νησί μας μένουν πολλοί μετανάστες, βορειοηπειρώτες και αλβανοί, που έχουν αναπτύξει οικονομική δραστηριότητα και μένουν μόνιμα εδώ. Προσπαθούν να αφομοιώσουν δικά μας στοιχεία και παράλληλα να διατηρήσουν τα στοιχεία του δικού τους πολιτισμού. Αυτοί που μένουν μόνιμα στο νησί μας και προέρχονται από την περιοχή των Αγίων Σαράντα είναι πολλοί. Προσφέρουν στην οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου. Ενδυναμώνουν τη Ζ¨ακυνθο και δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. Θεωρώ ότι ο Δήμος μας οφείλει απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους να τους βοηθήσει να αισθανθούν ότι δεν είναι μακριά από την πατρίδα τους. Πρέπει λοιπόν εμείς να φέρουμε κοντά την πατρίδα τους!» είπε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μποζίκης είπε ότι έχει μιλήσει με το Δήμαρχο των Αγίων Σαράντα που είναι ελληνικής καταγωγής και πρότεινε να γίνει η αδελφοποίηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *