Ζάκυνθος

Αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο εσωτερικό του σχολείου

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η  τελετή αγιασμού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Πόλης και εκτός απροόπτου, τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από την Πέμπτη 25 του μηνός.

Το παρόν στην τελετή, που θα γίνει δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αναμένεται να δώσει ο Δήμαρχος  Παύλος Κολοκοτσάς αλλά και άλλοι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, ενώ την επαναλειτουργία του σχολείου αναμένουν με αγωνία και οι γονείς και κηδεμόνες των μικρών μαθητών που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν αναλάβει δυναμικές πρωτοβουλίες ώστε τα μαθήματα να γίνονται σε ασφαλή χώρο και πρωινές ώρες.

Μέχρι και την ημέρα του αγιασμού, οπότε και  δε θα γίνουν μαθήματα αλλά τα παιδάκια θα πάρουν τα βιβλία τους για την νέα σχολική χρονιά, ο ανάδοχος των εργασιών που ανέλαβε αρχές Σεπτέμβρη, σε συνεργασία με τα συνεργεία του Δήμου, δουλεύουν εντατικά ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές.
Τις εργασίες παρακολουθούν στενά οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής αλλά και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Θεοδόσης.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και υπεύθυνος για τις σχολικές μονάδες της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Κόκλας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να λυθούν προβλήματα που χρόνια αντιμετώπιζε το σχολείο.

«Έγιναν εργασίες για την μόνωση του προαυλίου, ξηλώθηκε το μπετόν που υπήρχε στο δάπεδο, αποκαταστάθηκαν οι οροφές από όπου έπεφταν σοφάδες, επισκευάστηκαν οι τουαλέτες όπου χρειάστηκε να ξηλωθούν τα πλακάκια και να αλλάξουν τα υδραυλικά» σημείωσε ο κ. Κόκλας συμπληρώνοντας πως αντιλαμβάνεται την ανησυχία των γονιών για την επαναλειτουργία του σχολείου, ωστόσο καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο το συντομότερο δυνατόν.

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως στο σχολείο εργάζονται ακόμη τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου αλλά και οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΖ, καθώς χρειάστηκε να γίνουν εργασίες καθαρισμού στο προαύλιο, αλλά και στα φρεάτια.

Σημειώνεται πως και μετά την έναρξη των μαθημάτων, μέρος των εργασιών θα συνεχιστούν στο εξωτερικό του κτηρίου που επίσης έγιναν επισκευές και συντηρήσεις και οι εργασίες αυτές θα γίνονται μετά την λήξη των  μαθημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *