Ζάκυνθος

Αγγελάκας για την Αλεξεξάνδρου Ρώμα

Την ανάγκη να βρεθεί μια χρυσή τομή ανάμεσα στο Δήμο Ζακυνθίων, την Περιφέρεια και τον εμπορικό κόσμο του νησιού για το ζήτημα της πεζοδρόμησης στην  Αλεξάνδρου Ρώμα, επεσήμανε μιλώντας στον –Ε- ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος ενημερώθηκε για το θέμα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Ζάκυνθο.

Θυμίζουμε πως η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λ. Μπουζιάνου, στα πλαίσια της συνάντησης που είχε με το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Διοικητήριο την προηγούμενη Τετάρτη, παρέδωσε και ένα υπόμνημα με τις προτάσεις των καταστηματαρχών της Ρώμα, αισιοδοξώντας πως ο κ. Αγγελάκας θα συμβάλει προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

 Άλλωστε, αντιπροσωπεία των εμπόρων της περιοχής, είχε  ταξιδέψει πριν  αρκετούς μήνες στην Πάτρα και είχε συναντηθεί με τον τέως Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο  Ζακυνθίων για πεζοδρόμηση του δρόμου ήταν νόμιμη.

Ο σημερινός Γενικός Γραμματέας, μιλώντας στον –Ε- κράτησε ίσες αποστάσεις, τονίζοντας πως το θέμα θα πρέπει να λυθεί σε τοπικό επίπεδο, μέσα από παραγωγικό διάλογο και χωρίς αντιπαραθέσεις.

«Μπορούμε να παρέμβουμε μόνο παρέχοντας σωστές υπηρεσίες, αφού το θέμα αφορά τη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια. Αυτό γενικά που έχω αντιληφθεί είναι πως δημιουργήθηκε ένας πεζόδρομος και ένα έργο που ακόμη δεν έχει παραληφθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων, τα οποία πιστεύω πως μπορούν να διευθετηθούν. Αυτό που γνωρίζω ακόμη είναι πως όπου μπήκαν πεζόδρομοι, η εμπορική κίνηση αυξήθηκε! Παρόλα αυτά, αναγνωρίζω πως υπάρχει ένα θέμα με τη διευθέτηση της κίνησης και αυτό μου το έθεσαν οι έμποροι και ο εμπορικός σύλλογος, αφού υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να προσεγγίσει τα μαγαζιά. Δεν έχω κάνει βαθιά μελέτη στο θέμα, πιστεύω όμως ότι θα έπρεπε να ασχολούμαστε με πιο δημιουργικά πράγματα από το να τσακωνόμαστε  για αυτό! Υπάρχουν ειδικοί όπως συγκοινωνιολόγοι που μπορούν να προτείνουν λύσεις, όπως το να ανοίγει ο δρόμος για κάποιες ώρες. Είναι κρίμα όμως να καταστρέψετε έναν πεζόδρομο, ξαναβάζοντας μέσα τα αυτοκίνητα απλά και μόνο για να μπορεί ο καθένας να παρκάρει όπου του… καπνίσει για να ψωνίσει.  Μιλάω σαν τρίτος, σαν πολίτης και σαν καταναλωτής. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να υπάρχει και ένας χώρος στάθμευσης για όποιον έρχεται στην Πόλη από τα χωριά. Ας καθίσουν να συζητήσουν τα θέματα αυτά οι τοπικοί άρχοντες με καλή πίστη, χωρίς να χρειάζεται να παρέμβει η κεντρική διοίκηση» κατέληξε. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *