Ζάκυνθος

Αίτημα στο Υπ. Ανάπτυξης να μην καταργήσει την υποχρεωτικότητα των συνδρομών

Τα Επιμελητήρια ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου που καταργεί την υποχρεωτικότητα πληρωμής των συνδρομών από τους επιχειρηματίες, γιατί θεωρούν ότι αυτό θα τα οδηγήσει σε κλείσιμο.

Το θέμα αυτό θα απασχολήσει τη συνέλευση του συνόλου των Επιμελητηρίων της χώρας, της εργασίες της οποίας θα παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου Δημήτρης Γαργαλέας ο οποίος δήλωσε στον –Ε-:

«Από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου θα γίνει στις Σέρρες η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων με κυρίαρχο θέμα τη βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων και την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των συνδρομών. Γενικά θα συζητηθούν τα θέματα που ταλανίζουν τον επιμελητηριακό κόσμο και χώρο. Θα δούμε τι θα γίνει με τους εμπόρους, τα δάνεια, τα κουρέματα κλπ. Εμείς σαν Επιμελητήριο Ζακύνθου και όλα τα Επιμελητήρια πιέζουν το Υπουργείο Ανάπτυξης να άρει αυτό τον άδικο νόμο γιατί θα βάλει ταφόπλακα στα Επιμελητήρια τα οποία προσφέρουν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου και στις διεκδικήσεις των μελών».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλησης το οποίο θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος δήλωσε: «Υπογράψαμε πρόσφατα στην Αθήνα τη σύμβαση για την ψηφιακή σύγκληση με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και έχει γίνει δημοσίευση στο ΦΕΚ. Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες να βρίσκουν ότι θέλουν και να προωθούνται στα πέρατα της γης».

Τέλος για το κτίριο του Επιμελητηρίου, η ανέγερση του οποίου προωθείται μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο  κ. Γαργαλέας είπε ότι ο νέος Περιφερειάρχης και ο νέος Αντιπεριφερειάρχες είναι γνώστες της κατάστασης.

«Ο κ. Γαλιατσάτος ήταν περιφερειακός σύμβουλος όταν υπεγράφη  η απόφαση με τον πρώην Περιφερειάρχη  κ. Σπύρου και πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση. Εμείς αναμένουμε» κατέληξε ο κ. Γαργαλέας.

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *