Ζάκυνθος

ΉΡΑ ΚΟΥΡΗ “Το να έχουμε ένα life style κοινοβούλιο χωρίς φωνή βολεύει τα κέντρα εξουσίας”

Στη Ζάκυνθο το Σάββατο η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Στη Ζάκυνθο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Μαΐου η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Ήρα Κουρή, που θα χαιρετίσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Αγίου Μάρκου για τις επικείμενες εκλογές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- τόνισε πως οι πολίτες έχουν βιώσει στο «πετσί» τους τις συνέπειες των ευρωπαϊκών πολιτικών και υπογράμμισε πως το ΚΚΕ δεν είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την έννοια της συλλογικότητας, αλλά με την μορφή που σήμερα λειτουργεί, ως πεδίο κυριαρχίας του κέρδους. Τόνισε δε πως οι πολίτες δεν χρειάζονται ένα life style κοινοβούλιο αλλά φωνές που θα υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα.

«Αποφάσεις που παίρνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή αποφάσεις που λαμβάνονται με το «πρόσχημα» της ευρωπαϊκής επιβολής τους, είναι αυτές που καθορίζουν τη ζωή μας. Έχει περάσει στην συνείδηση του κόσμου, ότι οι Ευρωεκλογές είναι κάτι μακρινό, που δεν μας αφορά και πως οι εκπρόσωποί μας στο Ευρωκοινοβούλιο δεν έχουν κάποιο ρόλο που μας αφορά άμεσα. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος! Το να έχουμε ένα life style κοινοβούλιο, χωρίς ισχυρή πολιτική φωνή και χωρίς φωνή που να υποστηρίζει τα δίκαια του λαού μας, είναι πολύ «βολικό» για τα κέντρα εξουσίας και την επιβολή πολιτικών στις οποίες δεν μπορούμε να αντισταθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κουρή έφερε ως χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ανεργίας, για να επισημάνει πως οι υψηλοί δείκτες δεν οφείλονται στο γεγονός ότι ο χώρα μας δεν παράγει πλούτο, αφού διαθέτει όλες τις προοπτικές παραγωγής σε όλους τους τομείς, από την αγροτική παραγωγή μέχρι τον τουρισμό, ο οποίος σήμερα «καθοδηγείται» από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και τουρ οπερέιτορς.

«Προϊόντα, ποσότητες, είδος τουρισμού καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επομένως στις ευρωεκλογές δεν μιλάμε για πρόσωπα αλλά κόμματα και πολιτικές που εφαρμόζουν» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι φυσικά με την έννοια της συλλογικότητας, αλλά με την μορφή που σήμερα λειτουργεί.

«Οι λαοί της Ευρώπης θέλησαν να φτιάξουν μια Ευρώπη που θα προασπιζόταν την Ειρήνη μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά είναι στη φύση του κεφαλαίου, ένας σκληρός ανταγωνισμός. Αυτός ο ανταγωνισμός ισοπεδώνει τους λαούς και σήμερα η Ευρωπαϊκή ένωση είναι ένωση επιχειρήσεων και μονοπωλίων., Οι αρχές της ισότητας και της αδερφοσύνης πάνε περίπατο και σήμερα κυριαρχεί το κέρδος. Σε αυτό εμείς είμαστε αντίθετοι» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *