Ελλάδα

Ήλθαν στη Ζάκυνθο 7,5 εκ. € για τους αγρότες

Από την περασμένη εβδομάδα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκλήρωσε τους ελέγχους και δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν οι πληρωμές. Πρόκειται για το υπόλοιπο 50% των επιδοτήσεων το οποίο κατατέθηκε στους ατομικούς λογαριασμούς των αγροτών στην Αγροτική Τράπεζα. Το αρχικό ποσό είχε κατατεθεί το Νοέμβριο μήνα και τώρα δίνονται τα υπόλοιπα.

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Υποδιευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Ζακύνθου Νίκο Στάμο, στο νομό μας δικαιούχοι είναι 6.037 αγρότες οι οποίοι έλαβαν συνολικό ποσό 7.555.046, 60 ευρώ.

Η προσέλευση των αγροτών στην ΑΤΕ συνεχίζεται κανονικά και χθες, πρώτη ημέρα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, είδαμε αρκετούς αγρότες που περίμεναν στις ουρές για να εισπράξουν τα χρήματα της επιδότησης. Μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή την περασμένη Παρασκευή όπου ήταν η πρώτη ημέρα κατάθεσης των χρημάτων στην τράπεζα.

Από την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε γνωστοποιήσει ότι τα χρήματα των αγροτών  θα δίνονταν πριν από τις γιορτές και επίσης ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε ο δρόμος για τις πληρωμές. Ωστόσο εκείνο που δεν έχει ποτέ γνωστοποιηθεί είναι το αποτέλεσμα των ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ για όσους αγρότες δηλώνουν παράνομα εκτάσεις που δεν κατέχουν. Εκτός από τις διάφορες διορθώσεις που γίνονται στα στοιχεία των δικαιούχων, οι έλεγχοι αφορούν και τον εντοπισμό των εκτάσεων που δηλώνει ο κάθε αγρότης και είναι δειγματοληπτικοί. Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα, κάτι που πρέπει να γίνει από το ίδιο το Υπουργείο που οφείλει να τηρεί ίσες αποστάσεις από όλους.

Στην παρούσα συγκυρία και με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι και πολύ περισσότερο οι αγρότες με τον μικρό κλήρο, υπάρχει έκδηλη η υποχρέωση των αρχών να δημοσιοποιούν οτιδήποτε σχετίζεται με τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. 

Τέλος γίνεται γνωστό ότι από την περασμένη εβδομάδα  οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται για το ποσό της πληρωμής ή για τα προβλήματα της πληρωμής είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ (WWW.opekepe.gr) είτε μέσω του αριθμού τηλεφώνου 1540.

                                                             

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *