Ζάκυνθος

Έφυγε από την ζωή ο Οδυσσέας Κεφαλληνός

Έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013, ο αγαπημένος τροβαδούρος της ζακυνθινής νύχτας και ένας από τους κορυφαίους κανταδόρους του τόπου μας, ο Οδυσσέας Κεφαλληνός. Άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Οδυσσέας ήταν για πολλές δεκαετίες ένας από τους πιο θαρραλέους και εργατικούς τραγουδιστές μας και η πορεία του ταυτίστηκε με τις χρυσές εποχές της ζακυνθινής διασκέδασης.

Αν και εργαζόταν από νεαρός ως κουρέας γρήγορα τον κέρδισε η μουσική και το 1961 άνοιξαν, μαζί με τους Σπύρο Δαφαράνο, Γιάννη Ραζή και Νίκο Παπαδάτο, την πρώτη τους ταβέρνα, “Το λιμάνι”.

Από εκεί τα καλοκαίρια πέρασαν μερικοί από τους πιο γνωστούς κοσμικούς της δεκαετίας του ‘60.

Στη συνέχεια ο Οδυσσέας μετακόμισε, τη δεκαετία του ‘70, στη “Γρανάδα” στο Αργάσι, απ’ όπου πέρασε στα πρώτα του βήματα και ο Δημήτρης Λάγιος και στη συνέχεια έχτισε το ομώνυμο κοσμικό κέντρο του Καλλιτέρου.

Είχε πάντα δίπλα του τον αδελφό του Τάση, που δεν ζει πιά, και τον γιό του Σπύρο με τον οποίο συνέχισε, μέχρι πριν λίγα χρόνια, να εμφανίζεται στη ταβέρνα “Αντάμωση”.

Στη φωτογραφία ο Οδυσσέας Κεφαλληνός, στο κέντρο με την κιθάρα, έχοντας δίπλα του μερικούς από τους πιο γνωστούς μουσικούς μας, στα μέσα της δεκαετίας του ‘70.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου το μεσημέρι στις 3, από το ιερό ναό της Παναγίας της Φανερωμένη στην Πόλη.

Στην οικογένειά του και τα παιδιά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

-Ε-

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *