Ζάκυνθος

Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ

Μεγάλη κινητοποίηση από πολίτες, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων, σωματείων και κομματικών οργανώσεων προκάλεσε και στο νησί μας η είδηση της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ. Από προχθές το βράδυ κόσμος άρχισε να καταφτάνει στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ζακύνθου στην περιοχή των Αμπελοκήπων και με τον τρόπο αυτό να δείχνει την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που εν μια νυκτί έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Παράλληλα όμως με την συμπαράσταση, οι πολίτες και οι φορείς εξέφραζαν την έντονη αγανάκτησή τους για τον αιφνιδιαστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο ελήφθη η απόφαση για την διακοπή της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Βαρύ ήταν το κλίμα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ και χθες νωρίς το πρωί, αφού είχε προηγηθεί ξενύχτι για τεχνικούς και δημοσιογράφους αλλά και μια πολύωρη αναμετάδοση των όσων διαδραματίζονταν στο προαύλιο του κτηρίου παρουσία πλήθος κόσμου που έδωσε το παρόν και διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση της Κυβέρνησης.

Και από νωρίς χθες το πρωί, συμπολίτες μας προσέρχονταν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ζακύνθου για να μιλήσουν με τους εργαζόμενους, να τους στηρίξουν  και να πάρουν το λόγο στα μικρόφωνα του τοπικού ραδιοφώνου που μέχρι χθες το μεσημέρι εξέπεμπε πρόγραμμα μέσω του πομπού στο Σκοπό.

Το προσωπικό της ΕΡΑ, ο Προϊστάμενος, ο μοναδικός τεχνικός, η μουσική παραγωγός, οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι και οι τέσσερις δημοσιογράφοι βρίσκονταν επί ποδός, συνέχιζαν τις εκπομπές και ζητούσαν από τους πολίτες του νησιού να στηρίξουν εμπράκτως το δικαίωμα για ελεύθερη ενημέρωση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *