Ζάκυνθος

Ένταση στη πρώτη συνάντηση Κολοκοτσά-Αρετάκη – Απογραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας ζήτησε ο νέος Δήμαρχος

Σε κλίμα έντασης η πρώτη συνάντηση Κολοκοτσά-Αρετάκη χθες στο Δημαρχείο

Χθες το μεσημέρι έγινε η πρώτη επίσημη συνάντηση του νέου και του απερχόμενου Δημάρχου στο Δημαρχείο, με την παρουσία νεοεκλεγμένων συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων, κυρίως διευθυντών του Δήμου

Αν και σε κάποια φάση επικράτησε κλίμα έντασης, η συζήτηση κύλησε με το στίγμα το απερχόμενου και του επερχόμενου Δημάρχου να είναι σαφές, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις που έγιναν ένθεν και ένθεν.

Ο κ. Νικήτας Αρετάκης ζήτησε πλήρη απογραφή των μηχανημάτων και ειδικά για όσα είναι μεγάλης αξίας, είπε ότι πρέπει να παραλάβει τους φακέλους με τα στοιχεία της αγοράς τους και ποιοι τα χρησιμοποιούν.

Θα τα αλλάξω όλα, επανέλαβε ο Νικ. Αρετάκης που ανακοίνωσε ελέγχους


«Έχουμε εντολή από τους δημότες και τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα τα αλλάξουμε όλα με τη σύμφωνη γνώμη τη δική σας γιατί θα έχετε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά» είπε ο νέος Δήμαρχος.

Οι ομιλίες

Στην αρχή της συνάντησης, ο κ. Κολοκοτσάς χαρακτήρισε ιερή τη στιγμή που υποδέχεται στο Δημαρχείο το νέο Δήμαρχο και του έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή του.

Π. Κολοκοτσάς: «Παραδίδω το Δήμο σε ένα τεχνοκράτη και αξιόλογο άνθρωπο»


«Παραδίδω το Δήμο σε ένα τεχνοκράτη και αξιόλογο άνθρωπο και θα είμαι δίπλα του για ότι χρειαστεί» ανέφερε ο κ. Κολοκοτσάς ο οποίος στη συνέχεια μίλησε επί μακρόν για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη θητεία του με κυρίαρχο αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων και της χωροθέτησής τους.

«Παραλάβαμε τη Ζάκυνθο με το ΧΥΤΑ κλειστό και τα λύματα στους δρόμους. Πρόσφατα σε σύσκεψη στην Κέρκυρα είπαν ότι η Ζάκυνθος είναι εκτός νυμφώνος γιατί δεν έχει υποβάλλει προτάσεις για χρηματοδότηση σε μελέτες και έργα. Μετά από 20 χρόνια κάναμε μια περιβαλλοντική μελέτη και είναι προς έγκριση για το βιολογικό. Το υπουργείο μας ενέκρινε επενδύσεις 13 εκ. ευρώ και πρέπει να υλοποιηθούν τα έργα με οποιαδήποτε κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Κολοκοτσάς που στη συνέχεια μίλησε διεξοδικά για τα σκουπίδια.

«Κάνουμε επεξεργασία των σκουπιδιών και δεν τα χώνουμε. Τότε που παρέλαβα και ο Σκοπός ήταν κλειστός δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. Έβαλα το στήθος μου μπροστά και δέχτηκα πόλεμο αλλά ήλθε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει τα σκουπίδια από το Λίβα. Ο κόσμος δεν ξέρει τι έχουμε τραβήξει και θέλω ο νέος Δήμαρχος να ξέρει την πορεία που ακολουθήσαμε. Ζητήσαμε 33 εργάτες για την καθαρότητα και μετά από δύο χρόνια δεν έχουν έλθει ούτε οι 20 που μας εγκρίθηκαν. Μαζεύουμε κάθε μέρα 130 με 140 τόνους σκουπίδια, όμως παράγονται 200 τόνοι. Πάνε νύχτα και πετάνε ογκώδη όπου μπορούν. Το 2016 κάηκαν 500 κάδοι και τώρα που φέραμε καινούργιους έκλεψαν τους μισούς. Ζητάμε 600 χιλιάδες ευρώ για αποκατάσταση του Σκοπού και έχω στείλει έγγραφο στο ΦοΔΣΑ για να μην καθυστερεί» είπε ο Δήμαρχος.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις μεγάλες οφειλές που παρέλαβε προς το ΙΚΑ και στα έργα που έχει δημοπρατήσει. Ενημέρωσε για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών και για την επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ.

Για τα τραπεζικά δάνεια ο κ. Κολοκοτσάς είπε ότι θα παραδώσει στον κ. Αρετάκη όλους τους φακέλους τους οποίους ετοίμασε τα χρόνια της θητείας του γιατί δεν βρήκε κάτι έτοιμο όταν παρέλαβε.

Ο νέος Δήμαρχος στην ομιλία του είπε ότι δεν θα ασχοληθεί με τα δικαστήρια και όσα έγιναν από τους προηγούμενους αφού γι’ αυτά επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη. Είπε όμως ότι ο λαός απεφάνθη για το ποιος θέλει να είναι η νέα δημοτική αρχή και ότι θα κάνει τις αλλαγές που υποσχέθηκε. «Δεν είμαι εγωπαθής, όπως έλεγαν προεκλογικά, αλλά έχω εντολή από τους δημότες και τίποτα δεν θα με σταματήσει. Εγώ θα τα αλλάξω όλα. Θέλω πλήρη απογραφή των μηχανημάτων του Δήμου και τους φακέλους οι οποίοι έχουν στοιχεία για την αγορά τους, πού βρίσκονται τώρα και ποιοι τα χρησιμοποιούν» σημείωσε ο νέος Δήμαρχος που ειδικά για το ΦοΔΣΑ ζήτησε πλήρη απογραφή και σημείωσε πως αν έχουν γίνει ατασθαλίες είναι θέμα του Εισαγγελέα.

Η αντιπαράθεση

Εκεί που γινόταν η συζήτηση για τον φορέα της καθαριότητας υπήρξε και η αντιπαράθεση των δύο πολιτικών ανδρών, με τον κ. Κολοκοτσά να δηλώνει πως είναι εν ενεργεία Δήμαρχος και δεν συναγωνίζεται κανένα αλλά δεν είναι στη διοίκηση του ΦοΔΣΑ, ενώ ο κ. Αρετάκης είπε ότι ήταν και είναι μέλη της δημοτικής αρχής τα στελέχη του ΦοΔΣΑ.

Ο κ. Αρετάκης επέμεινε να παραλάβει τα μηχανήματα επίσημα και ο κ. Κολοκοτσάς είπε ότι η παράδοση θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τη σύμβαση του ηλεκτροφωτισμού


Ο νέος Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο του ηλεκτροφωτισμού και είπε ότι ζήτησε τη σύμβαση από το Διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών, ενώ ανέφερε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει 14,5 εκ. € για το φωτισμό και ότι θα σταματήσει την καταστροφή.

Εκεί οι τόνοι ανέβηκαν, σηκώθηκε εκνευρισμένος ο κ. Κολοκοτσάς ενώ ο κ. Αρετάκης συνομίλησε με ορισμένους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η συνάντησε διαλύθηκε και όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν μικρές ομάδες και συζητούσαν για τα θέματα του Δήμου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

2 σχόλια

 1. * Είναι εύκολο να λέει κανείς ότι: 《θα τα αλλάξει όλα》, ο νέος Δήμαρχος κ. Αρετάκης!!!
  Με ένα τέτοιο “νόμο Κλεισθένη”, που κάθε απόφαση Δ.Σ., χρειάζεται 17 ψήφους, ενώ διαθέτει μόλις 7 Δημοτικούς Συμβούλους. Με ένα τόσο καταχρεοκοπημένο και κατασπαραγμένα διαλυμένο Δήμο, που συγκαταλέγεται σε μια χούφτα των πιο χρεωμένων Δήμων, από τους 540, της καταχρεομένης χώρας μας. Με ένα Δήμο, υποθηκευμένο, από άνομα συμφέροντα δεκαετιών (Δυσεπίλυτα λειτουργικά προβλήματα, Χρέη, Τραπεζικά Δάνεια, δικτυωμένα άνομα συμφέροντα & νοοτροπίες αθέμιτης αλληλοεξυπηρέτησης κ.α.), δεν μπορεί να το επιτύχει κανείς. Και δεν το μπορεί ούτε κι ο Ηρακλής, αν δεν βάλει πλάτη, αποφασιστικά, μια σαφής και απολύτως ενεργητική πλειονότητα, των Αιρετών και μη αιρετών δημοτών του Νησιού μας…
  Και όπου, παρά τις ανυπέρβλητες αυτές επιβαρύνσεις στο Δήμο, έχουμε και τους απερχόμενους -πονηρούς και πανύβλακες- να θέλουν να συμπεριφέρονται ως οι παλιοί νταβατζήδες. Και να θέλουν, με το έτσι θέλω, των στρατηγών της συμφοράς, να επιβάλουν ένα διάδοχό τους, κατ’ εικόνα και ομοίωση του εαυτού τους. Έναν εικονικό Δήμαρχο, δηλαδή. Ένα Δήμαρχο, έρμεο των καιρών της αδυσώπητης πραγματικότητας και απόλυτα δέσμιο των δικών τους αμαρτημάτων. Και Δήμαρχο, που να είναι ικανός μόνο να ενεργεί ως “σύνδικος πτωχεύσεως” των δικών τους Δημοτικών κακοδιοικήσεων και κακοδιαχειρίσεων, σε μια επιχείρηση που κλείνει, ενώ κλείνει και την πόρτα στο μέλλον όλων μας…
  Αυτό ακριβώς φάνηκε -με αδιαμφισβήτητο τρόπο- και στη χθεσινή συνάντηση των Δημάρχων (του νέου, με τον απερχόμενο). Όπου, όπως φάνηκε σε όλους μας, η “Σύμβαση του ηλετροφωτισμού της Ζακύνθου”, π.χ., θα έπρεπε -χωρίς αξιολόγηση κι αναντήρρητα- να δεσμεύσει και τις επόμενες δεκαετίες, την οποιαδήποτε νέα διοίκηση του Δήμου Ζακύνθου, του Αρετάκη, αλλά ως και μετά τον Αρετάκη, ενδεχομένως. Και μάλιστα, να έχουν προχωρήσει -τη δέσμευσή μας αυτή- τρεις -μόλις- μήνες πριν από την απομάκρυση των προκατόχων της Δημαρχιακής Αρχής. Και παρά την εξόφθαλμη προβληματικότητα της Σύμβασης αυτής, σε πάρα πολλά σημεία λειτουργίας και σκοπιμότητάς της, η οποία αφορά στο άμεσο συμφέρον των συνδημοτών μας και όλων μας…
  – Βρε τί μας λέτε εκεί, Εσείς τα απερχόμενα και προβληματικά -σε βάρος όλων μας- μόμολα. Τα μόμολα εκείνα που, αξιώνετε κιόλας, να συνεχίσετε να μας κατσικωθείτε στο σβέρκο μας και στο μέλλον, με τους έμμεσους και τους δόλιους τρόπους που μηχανεύεστε και ξέρετε από παλιά…
  – Άντε, λοιπόν, παρέκει. Όταν, η όλη παρουσία σας, ως και η απερίγραπτα πρόστυχη συμπεριφορά σας, δεν μας ζημίωσε κι εξακολουθεί να μας ζημιώνει, ακόμα πολλαπλώς, αλλά μας προσβάλει κιόλας και μας λερώνει ακόμα, κατάμουτρα, όλους μας!!!

 2. όλα καλά θα πάνε,γιατί δεν γίνεται να μην πάνε καλά!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *