Ζάκυνθος

Ένα βήμα πριν την συμφωνία με Ryan air και Danube Wings η Ζάκυνθος

Τα αποτελέσματα της έκθεσης WorldTravelMarket που πρόσφατα ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο, αλλά και η συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις που ακολουθούν, όπως είναι η έκθεση Filoxenia στη Θεσσαλονίκη, θα απασχολήσουν την συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής τουρισμού, η οποία αποτελεί ένα πιο ευέλικτο όργανο και συνεδριάζει πολύ πιο συχνά.

 

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που θα συζητήσει η επιτροπή αυτή, αφορά και την προοπτική να ξεκινήσουν από αυτό το καλοκαίρι, πτήσεις από δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις εταιρείες DanubeWings και Ryanair με τις οποίες ο Δήμος βρίσκεται ένα βήμα πριν την σύναψη συνεργασίας.

Μιλώντας για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτης Κολύρης, υπογράμμισε πως εφόσον οι συμφωνίες αυτές ευοδωθούν, θα γίνουν με όρους πολύ ευνοϊκούς για τη Ζάκυνθο.

Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη πως ο Δήμος σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς και επιχειρηματίες, θα πρέπει να ανταποκριθεί και στην συμφωνία που είχε συναφθεί με την αεροπορική εταιρεία EasyJet, απέναντι στην οποία εξακολουθεί να υπάρχει μια οικονομική εκκρεμότητα.

«Τα μηνύματα από το Λονδίνο είναι αισιόδοξα και θα πρέπει να συζητήσουμε για την παρουσία μας και στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Θα εξετάσουμε αν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την παραγωγή διαφημιστικού υλικού, την στιγμή που υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα και ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει στην έγκριση τέτοιων δαπανών στον προϋπολογισμό του» ανέφερε αρχικά ο κ. Κολύρης, ενώ για την συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ανέφερε:

«Οι διαπραγματεύσεις μας έχουν ήδη προχωρήσει σε πολύ καλό επίπεδο και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις τελικές συμφωνίες. Οι όροι είναι πολύ καλοί και ευνοϊκοί για τη Ζάκυνθο, αλλά δε θα τους ανακοινώσουμε πριν γίνει η συμφωνία. Σκοπός μας είναι μαζί με τις νέες συμφωνίες που θα γίνουν να τακτοποιηθεί και η εκκρεμότητα με την EasyJet. Θα πρέπει να τηρηθούν οι όροι, καθώς το γεγονός ότι αλλάζει η δημοτική αρχή δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούμε τις υποσχέσεις μας και τις υπογραφές μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- οι οικονομικές συμφωνίες που θα συναφθούν αφορούν χρηματικά ποσά τα οποία μπορούν να καλυφθούν κατά κύριο λόγο από τους τουριστικούς επιχειρηματίες αλλά και σε ένα μικρό ποσοστό από το Δήμο.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα την DanubeWings, η συζήτηση που γίνεται αφορά την έναρξη πτήσεων από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβρη και περιλαμβάνει το πρόγραμμα πτήσεις από την Σλοβακία, την Ιταλία και στη συνέχεια στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα.

«Επειδή οι ωφελούμενοι από αυτή τη δραστηριότητα, δεν είναι όλοι οι δημότες αλλά συγκεκριμένοι που ασχολούνται με τον τουρισμό, ο Δήμος θα βοηθήσει, αλλά το μεγαλύτερο μέρος θα καλυφθεί από τους τουριστικούς φορείς» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *