Ζάκυνθος

Έλλειψη προσωπικού στην Πυροσβεστική υπηρεσία

 

Εργασιακά θέματα απασχόλησαν τους πυροσβέστες στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Σπύρο Ζαμπάτη, που είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματέας της “Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών” και εκλεγμένος στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών.

Σε δηλώσεις του στον -Ε- ο κ. Ζαμπάτης αναφέρθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν στο μόνιμο προσωπικό των πυροσβεστών και σημείωσε ότι υπάρχουν παλιά οχήματα με φθαρμένα ελαστικά που δεν έχουν επισκευαστεί.

«Ενημερώνουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό σώμα και ειδικότερα στο νομό Ζακύνθου. Υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού και η κατάσταση επιδεινώνεται. Αναφερόμαστε στο μόνιμο προσωπικό. Έχουν προσληφθεί κάποιοι με την ιδιότητα πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που καλύπτουν οργανικά κενά των μονίμων πυροσβεστών αλλά δεν έχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Φαίνεται ότι το Πυροσβεστικό σώμα είναι πλήρες αλλά επί της ουσίας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την πυρασφάλεια της χώρας, την προστασία του ελληνικού λαού και δρουν αρνητικά για τους εργαζόμενους των οποίων το ωράριο παραβιάζεται» είπε ο κ. Ζαμπάτης.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ζαμπάτης για την κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο που λειτουργεί και ορεινά και είπε: «Αυτό το θέμα με τις ελλείψεις είναι πανελλαδικό φαινόμενο και σε ορισμένες περιοχές όπως η Ζάκυνθος είναι πιο επιδεινούμενο. Για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ελατίων σας λέω ότι υπηρετούν 8 μόνιμοι υπάλληλοι εκ των οποίων οι 3 είναι μάχιμοι, 4 οδηγοί και 1 σε ελαφρά υπηρεσία. Το κλιμάκιο αυτό καλύπτει μια μεγάλη περιοχή και απέχει 32 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου που είναι η κεντρική υπηρεσία. Το λέω αυτό γιατί ο χρόνος παίζει μεγάλο ρόλο σε μας και το κλιμάκιο βοηθά λόγω απόστασης στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών κλπ.»

Τέλος ο κ. Ζαμπάτης για τα αποτελέσματα των επαφών του είπε: «εμείς εδώ είχαμε επαφές και συζήτηση με τους πυροσβέστες ενώ θα ενημερωθεί και ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής.Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα αναφορικά με τα οχήματα γιατί υπάρχουν παλιά ελαστικά και βλάβες που δεν αποκαθίστανται. Σε κάθε βάρδια υπάρχουν 4 άτομα (εκ των οποίων ο ένας κάνει χρέη τηλεφωνητή) και υπάρχει ζήτημα αν ταυτόχρονα υπάρχει δεύτερο συμβάν».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *