Ζάκυνθος

Έλλειψη αστυνομικών στο αεροδρόμιο

Παρενέργειες στον τουρισμό έχει η έλλειψη ικανού αριθμού αστυνομικών στο αεροδρόμιο αφού σε κάθε πτήση που γίνεται από χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στον έλεγχο των ταξιδιωτών.

Το θέμα είναι γνωστό και η αστυνομία προσπαθεί να το καλύψει εκ των ενόντων αλλά δύο άτομα-αστυνομικοί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν δεκάδες ή και εκατοντάδες τουρίστες που ενδεχομένως υπάρχουν τις ημέρες εκείνες που υπάρχουν πτήσεις εκτός Σένγκεν.

Η κατάσταση φαίνεται να διογκώθηκε φέτος και αυτό λόγω του ότι αυξήθηκε ο αριθμός των πτήσεων και των τουριστών από αυτές τις περιοχές όπως η Ρωσία.

Οι τοπικές αρχές δεν φαίνεται να έχουν ασχοληθεί επισταμένως με το ζήτημα αφού οι εβδομάδες κυλούν και η τουριστική περίοδος προχωρά στην κορύφωσή της.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που θα πολλαπλασιαστούν οι πτήσεις και καλό θα ήταν να υπάρξει πρόνοια ενωρίτερα.

Την στιγμή που άπαντες έχουν στην κυριολεξία κρεμαστεί από τον τουρισμό ως το όχημα βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, θα πρέπει τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με την μεταφορά – για δύο μήνες – αστυνομικών από άλλη περιοχή.

Για να καταστεί δυνατή μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες πολιτικές και διοικητικές κινήσεις και να υπάρξει βοήθεια από τα πολιτικά πρόσωπα της Ζακύνθου προς τον Αστυνομικό Διευθυντή για να γνωστοποιηθεί στα συναρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Προστασίας του πολίτη το αίτημα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *