Ζάκυνθος

Έλεγχο στο κρέας που μπαίνει στη Ζάκυνθο ζητούν οι κρεοπώλες

Τις αρμόδιες υπηρεσίες καλούν για να διενεργήσουν έλεγχο οι κρεοπώλες του νησιού μας οι οποίοι ισχυρίζονται ότι σε τακτά διαστήματα μπαίνει στη Ζάκυνθο κρέας άγνωστης ποιότητας και προέλευσης το οποίο διοχετεύεται κατευθείαν σε επιχειρηματίες που το αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο –Ε-, το εμπόριο αυτού του κρέατος λαμβάνει χώρα σε ύποπτες ώρες και περίεργα μέρη με τα φορτηγά ψυγεία στα οποία φυλάσσεται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κρέας αυτό που είναι κατεψυγμένο προωθείται σε επιχειρήσεις του τουρισμού για να μαγειρευτεί και να δοθεί στους επισκέπετες που έρχονται εδώ. Οι κρεοπώλες που αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο έναν αθέμιτο ανταγωνισμό ζητούν από τις υπηρεσίες της Ζακύνθου να κάνουν έλεγχο στο πλοίο την ώρα που τα φορτηγά εξέρχονται με το εμπόρευμα αλλά και αργότερα που γίνεται η διάθεση του κρέατος. Το προσωπικό του Λιμεναρχείου αλλά και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας μαζί με το Υγειονομικό καλούνται να ασχοληθούν με το ζήτημα και να εξετάσουν αν πράγματι όλες αυτές οι καταγγελίες είναι απολύτως αληθείς.

Το κρέας που έρχεται πωλείται σε εξευτελιστικές τιμές και μάλιστα ο κιμάς διατίθεται αντί 90 λεπτών το κιλό! Η έρευνα των αρμοδίων μπορεί να γίνει σύμφωνα με τα τιμολόγια και να αναζητηθεί κατόπιν από ποια ζώα (σύμφωνα με τους κωδικούς τους) προέρχεται και πού έχουν σφαγιαστεί.

 

Η απάντηση ότι είναι αρμόδιο το Λιμεναρχείο Κυλλήνης δεν καλύπτει κανέναν στη Ζάκυνθο γιατί το κρέας αυτό έρχεται εδώ και καταναλώνεται στο νησί μας. Λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας επιβάλλουν να ασχοληθούν οι αρχές με το θέμα και να έχουν τη βοήθεια όλων αυτών που γνωρίζουν τι γίνεται με τους εμπόρους του κρέατος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *