Ελλάδα

Έλεγχο σε όλους όσους έλαβαν επιδοτήσεις ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας

Χθες έγινε επίσημα γνωστή  η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διενεργήσει σε βάθος έρευνα για το θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων η οποία θα επεκταθεί στους Συνεταιρισμούς αλλά και σε όλους τους αγρότες.

Η πληροφορία έγινε γνωστή από τον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Αγγελιαφόρος της Κυριακής» και παραχώρησε συνέντευξη κάνοντας αναφορά σε όλους τους επιμέρους τομείς του αγροτικού τομέα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι και διασταυρώσεις σε όλη την επικράτεια για όλα τα χρήματα που λαμβάνουν οι πολίτες, ήλθε η ώρα των ελέγχων και για τον αγροτικό τομέα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ το οποίο έχει καταχωρημένα στοιχεία για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τις καλλιεργούμενες εκτάσεις τους, τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν κλπ.

Ο Υπουργός δήλωσε τα εξής: «Για να γίνει γρήγορα ο έλεγχος εγώ προσωπικά έδωσα εντολή και σχηματίστηκαν τρεις επιτροπές. Πρόθεσή μας είναι να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις λεγόμενες Τριτοβάθμιες οργανώσεις. Έχω πει ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στις Ενώσεις των Γεωργικών Συνεταιρισμών και στους Πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς, ακόμη και στους ανθρώπους που πήραν μια επιδότηση. Ειδικά τώρα με το ψηφιακό σύστημα που στήσαμε στον οργανισμό πληρωμών τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντοπίσαμε περιπτώσεις δικαιούχων που λάμβαναν επιδοτήσεις, ενώ είχαν αποβιώσει, κάνοντας διασταυρωτικούς ελέγχους και με τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ του Υπουργείου Οικονομικών. Κάθε ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο, ειδικά στην παρούσα δεινή οικονομική συγκυρία».

Ο έλεγχος θα γίνει από μεγάλους νομούς που διατέθηκαν πολλά κονδύλια στον αγροτικό τομέα και στους αγρότες και ειδικά σε περιοχές που η διασταύρωση μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ εντόπισε παρανομίες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *