Ζάκυνθος

Έκτρωμα χαρακτηρίστηκε το καταστατικό του Οργανισμού Τουρισμού

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου κατέθεσε την άποψη ότι το καταστατικό του Οργανισμού Τουρισμού είναι έκτρωμα και αν δεν αλλάξει δεν πρόκειται να υπάρξει συμμετοχή του σε αυτό γιατί πρέπει πρωτίστως να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των χιλιάδων μελών του.

Στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αφενός συμφωνήθηκε η απόλυτη αναγκαιότητα για έναν Οργανισμό Τουρισμού στη Ζάκυνθο που θα έχει ενιαία φωνή και αφετέρου τέθηκε σωρεία ερωτημάτων για το ποιος είναι ο συντάκτης του εν λόγω καταστατικού.

 

Οι ομιλίες και τα ερωτήματα

Στις τοποθετήσεις τους αρχικά τα μέλη του ΔΣ είπαν ότι χρειάζεται να υπάρξει ενιαίος στόχος για προβολή και δαπάνες στα θέματα του τουρισμού που μπορεί να διασφαλιστεί με τον Οργανισμό. Ακολούθως ασχολήθηκαν με το καταστατικό το οποίο ανέλυσαν στα επιμέρους σημεία του και εντόπισαν κρυφές παγίδες.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε εκπρόσωπος και από τον Εμπορικό Σύλλογο, ο κ. Άρης Φιωτάκης, που ζήτησε αλλαγή του καταστατικού και κατέθεσε στο προεδρείο τις προτάσεις για τα σημεία αλλαγών.

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινόπουλος ανέφερε πως το καταστατικό έτσι όπως έχει συνταχθεί δεν συμφέρει το Επιμελητήριο το οποίο καλείται μόνο να πληρώσει χρήματα! Αναρωτήθηκε αν ο συντονιστής-εταίρος θα είναι το αφεντικό και γιατί διορίζεται ο αντιπρόεδρος.  Επίσης έθηκε αρκετές φορές το ερώτημα  πώς πήρε απόφαση η ΣΑΖ (στην οποία συμμετέχει το Επιμελητήριο) χωρίς να ερωτηθεί  το Επιμελητήριο τη στιγμή που έχει τόσες μετοχές.

Το μέλος του ΔΣ Μαρίνος Στουφής έθεσε σωρεία ερωτημάτων και προβληματισμών με τους οποίους συμφώνησαν όλοι σχεδόν οι συνάδελφοί του.

Στα όργανα διοίκησης του Οργανισμού Τουρισμού δεν υπάρχει γενική συνέλευση η οποία με δημοκρατικό τρόπο θα λαμβάνει αποφάσεις.

Οι φορείς που συμμετέχουν θα πρέπει να εξετάσουν αν αυτό επιτρέπεται από τα καταστατικά τους.

Ποιος μέσα στον Οργανισμό θα τηρεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων και γιατί δεν υπάρχει εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας. Επίσης υπάρχει ο προβληματισμός αν μπορεί να γίνει είσοδος νέου εταίρου στο σχήμα. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν χρέη  θα εξωφλούνται από τα εταιρικά χρήματα κι αν δεν φτάνουν θα αναλάβουν την υποχρέωση οι εταίροι.

Μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν είναι ποιος συνέταξε το καταστατικό και γιατί συστάθηκε μια εταιρεία μέσα σε μια άλλη εταιρεία δηλαδή μέσα στη ΣΑΖ μπήκε ο Οργανισμός αφού έχουν πολλά κοινά.

Την απουσία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου από τους συμμετέχοντες φορείς επεσήμανε στην ομιλία του ο Ν. Ξένος μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου ο οποίος ζήτησε να δει το καταστατικό νομικός και να εκφέρει τη γνώμη του.  Τη συμμετοχή της Περιφέρειας ζήτησε και ο Ν. Τσίπηρας που σημείωσε πως δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένας.

Ο Τ. Μποτώνης ανέφερε ότι μόνο τα βασικά δέχτηκαν για τον Οργανισμό και το καταστατικό πρέπει να το δει νομικός. Ο Αν. Τζίμης είπε πως το Επιμελητήριο δεν πρέπει να συμμετέχει γιατί το μόνο που θα γίνει είναι να δώσει χρήματα κι ακόμα ανέφερε ότι η διαδικασία είναι στο τελευταίο στάδιο και δεν θα γίνουν αλλαγές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει.

Ο Φ. Κότης ζήτησε να μάθει ποιος συνέταξε αυτό το καταστατικό και ο Πρόεδρος Δημ. Γαργαλέας είπε ότι έχει πολλά τρωτά και υποκρύπτει κινδύνους γι’ αυτό δόθηκε σε δικηγόρο να πει τη γνώμη του, ενώ το χαρακτήρισε έκτρωμα.

«Αν δεν κατοχυρώσουμε τα συμφέροντα των μελών του Επιμελητηρίου δεν υπογράφουμε και δεν συμμετέχουμε στον Οργανισμό» σημείωσε με έμφαση ο κ. Γαργαλέας ενώ όλοι συμφώνησαν με τις επισημάνσεις του κ. Στουφή.

Τέλος αναφέρθηκε ότι έγιναν πολλά τηλεφωνήματα στην ιδιαιτέρα του Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Παναγιώτη Κολύρη αλλά μόλις πριν από 5 ημέρες παραδόθηκε στο Επιμελητήριο το υλικό του Οργανισμού με το καταστατικό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *