Έκλεισε σήμερα το πρωί η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου Κυλλήνης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν από τις νυχτερινές ώρες στο νότιο Ιόνιο.
Την πρωτοβουλία για την εξέλιξη αυτή είχαν οι πλοίαρχοι των πορθμείων οι οποίοι εκτιμούν ότι τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες ενδέχεται να εξελιχθούν σε μη προβλέψιμα καθώς στην περιοχή φαίνεται πως πλησιάζει ακραία φαινόμενα σύμμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ειδοποίηση προς όλους τους πολίτες της Ζακύνθου, εξέδωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.
Αναλυτικότερα, καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις δεδομένου ότι τις επόμενες ώρες οι άνεμοι που θα πνέουν στο νησί θα είναι πολύ ισχυροί.
Η ισχυρή καταιγίδα που θα πλήξει το νησί μπορεί να προκαλέσει πτώση δέντρων γι αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.
Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία όλου του νησιού.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στο νότιο Ιόνιο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα προβλέπει η ΕΜΥ.
Άνεμοι: θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 9 τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.