Ζάκυνθος

Έκθεση Κίνα: Τηλεοπτικό σήριαλ στη Ζάκυνθο θέλουν να γυρίσουν οι Κινέζοι!

Στην διεθνή έκθεση «Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού» στην Κίνα που έγινε από τις 18 έως τις 22 Απριλίου πήρε μέρος ο Δήμος Ζακύνθου με την υπεύθυνη του γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων Μαρία Ζούγρα η οποία ταξίδεψε στη μακρινή ανατολή και είχε επαφές με αντιπροσώπους και τον Έλληνα πρόξενο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το πρωί της περασμένης Πέμπτης με μπάντες και κινεζικά χορευτικά.

Οι Κινέζοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για γύρισμα σήριαλ στο νησί μας, μετά την επιτυχία που είχε η παραγωγή «Οι απόγονοι του ήλιου».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- η κ. Ζούγρα «Το νησί μας και ο Δήμος της Ζακύνθου ήταν ο ένας από τους δύο Δήμους που πήραν μέρος με περίπτερο.

Υπήρχαν εμπορικοί μόνο εκθέτες από άλλα μέρη της Ελλάδος, όχι όμως δήμοι. Οι Κινέζοι γνωρίζουν πολύ καλά τη Ζάκυνθο, κατόπιν προβολής στη χώρα τους του τηλεοπτικού σήριαλ «Απόγονοι του ήλιου», με αποτέλεσμα το περίπτερο της Ζακύνθου να αδειάσει από τα προϊόντα και τα φυλλάδια την πρώτη κιόλας μέρα! Ήταν τέτοιος ο θαυμασμός που έδειξαν για τις ομορφιές και τη γαστρονομία του νησιού που δεκάδες εξέφρασαν σοβαρό ενδιαφέρον για εισαγωγή των Ζακυνθινών προϊόντων στην Κίνα. Το Ζακυνθινό κρασί «Αυγουστιάτης» έγινε ανάρπαστο, τα σαπούνια από λάδι ελιάς έγιναν περιζήτητα, τα τοπικά αρώματα Ραζή τους μέθυσαν. Κρατήθηκε ένα δείγμα από τα προϊόντα στο περίπτερο (μαντολάτο, λάδι, μάντολες, σταφίδα με σοκολάτα κτλ), τα οποία τα ζητούν δεκάδες και δόθηκε η υπόσχεση ότι θα τους δοθούν την τελευταία μέρα της εκθέσεως. Ζήτησαν να τους φέρει ο Δήμος σε επικοινωνία με τουριστικά πρακτορεία, γιατί τα αγαπημένα τους νησιά είναι η Ζάκυνθος και η Σαντορίνη».

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος αποφάσισε να συμμετέχει στην 5η Διεθνή έκθεση «Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού» για να ενισχύσει τις σχέσεις του νησιού μας με την μεγάλη αγορά της Άπω Ανατολής η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να μας συμπεριλάβει ως τουριστικό προορισμό.

Γι’ αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που έγινε στις 5 Μαρτίου συζήτησε το θέμα και έλαβε την απόφαση για συμμετοχή στην έκθεση στην μακρινή Κίνα «5th China Maritime Silk Road International Brand Expo MSR – EXPO 2019».

Οι πληροφορίες από την έκθεση αναφέρουν πως το ελληνικό περίπτερο είχε μεγάλη επισκεψιμότητα από την αρχή και οι επισκέπτες ζητούσαν να μάθουν με ποια μέσα μεταφοράς μπορούν να φτάσουν στη Ζάκυνθο.

Οι Κινέζοι αποκαλούν τη Ζάκυνθο «Λουλούδι της Ανατολής» και εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο Ναυάγιο και τη χελώνα Caretta – caretta.

Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *