Ζάκυνθος

Έγγραφο του Δημάρχου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

Προς τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη απευθύνθηκε ο Δήμαρχος ο οποίος με έγγραφο που έστειλε ζητά να ενισχυθεί η Αστυνομία με προσωπικό για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα.

Το έγγραφο του κ. Μποζίκη προς τον Υπουργό αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Ζακύνθου εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για την παραμέληση της Ζακύνθου σε ό,τι αφορά την επαρκή κάλυψη της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε προσωπικό.

Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι η επαρκής αστυνομική δύναμη, εκτός της διασφάλισης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, εξασφάλιζε και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται από τον τουρισμό, βασικό τομέα της οικονομίας του νησιού, ο οποίος χρειάζεται ιδιαίτερη υποστήριξη κατά την εποχή της κρίσης και με την αυξανόμενη εγκληματικότητα που παρουσιάζεται στη Ζάκυνθο συνολικά και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές της. Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι η Ζάκυνθος αισθάνθηκε, τραγικά, το καλοκαίρι του 2011, την ελλιπή αστυνόμευση της τουριστικής περιοχής του Λαγανά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νεαρού άγγλου τουρίστα και το διασυρμό της Ζακύνθου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Παρακαλούμε να επανεξετάσετε την προκήρυξη για τις νέες θέσεις των αστυνομικών στη Ζάκυνθο ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά σε προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, γιατί η τοποθέτηση ενός αστυνομικού στο νησί για το έτος 2012 δεν καλύπτει κατ’ ουδένα τρόπο τις ανάγκες του τόπου.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *