Με αφορμή ένα δυσάρεστο συμβάν που είχαμε την περασμένη εβδομάδα στο γήπεδο, ο Δήμαρχος έστειλε έγγραφο στα αθλητικά σωματεία και στον Εισαγγελέα και ενημερώνει για τα ακόλουθα:
Κατά την επίσκεψη του κ. Δημάρχου στο Δημοτικό Στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών, ενόψει της διεξαγωγής αγώνα ποδοσφαίρου Γ’ φάσης Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων ανάμεσα στο ΓΕΛ Κατασταρίου και 3ο ΓΕΛ Τρίπολης την Παρασκευή 22/03/2019 και ώρα 10:30 π.μ., διαπιστώθηκε ότι τα αποδυτήρια ήταν κλειστά και τα κλειδιά τα κρατούσαν οι υπεύθυνοι των φιλοξενούμενων ομάδων ποδοσφαίρου Α.Ο. Κατασταρίου και Α.Π.Σ. Ζακύνθου, χωρίς να υπάρχει 2ο κλειδί στον υπεύθυνο του Σταδίου για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτου συμβάντος π.χ. πυρκαγιά.
Σε κατ’ επανάληψη παραινέσεις προς τον υπεύθυνο ΑΠΣ Ζακύνθου κ. Στέλιο Γούναρη να ανοίξει τα αποδυτήρια του γηπέδου που χρησιμοποιεί η ομάδα του για την διεξαγωγή των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων, αυτός αρνήθηκε πεισματικά, με αποτέλεσμα ευρισκόμενος ο Δήμος σε αυτό το αδιέξοδο, να δώσει εντολή να γίνει αλλαγή της κλειδαριάς προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σχολικός αγώνας. Επίσης τα δεύτερα κλειδιά των αποδυτηρίων τα οποία όλως αυθαιρέτως παρακράτησε οι κ. Νίκος Κοντονής, να παραδοθούν και αυτά στον υπεύθυνο του σταδίου.
Συγκροτείται επίσης επιτροπή από τον κ. Ιωάννη Κόκα Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, την κ. Πηγή Γράμψα, προϊστάμενη, και τον κ. Νικόλαο Γκούσκο, υπεύθυνο Δημοτικού Σταδίου, η οποία αφού ανοίξει τα αποδυτήρια παρουσία των υπευθύνων των ομάδων, να τα αδειάσει πλήρως, αφού καταγράψει τα υπάρχοντα είδη να τα παραδώσει στους υπεύθυνους με πρωτόκολλο παραλαβής. Από τούδε και στο εξής τα αποδυτήρια του Δημοτικού Σταδίου δεν θα χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι και τα κλειδιά των αποδυτηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων θα τηρούνται από τον εκάστοτε του σταδίου, καθώς και από τον κ. Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και συντήρησής τους.