Ζάκυνθος

Άρχισε δειλά – δειλά η κίνηση με τις αφίξεις μέσω ακτοπλοΐας

Ο Ιούλιος μήνας ήλθε με άλλες προσδοκίες για τον τουρισμό αφού όλοι ελπίζουν ότι η ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας θα ευνοήσει τις αφίξεις τουριστών από τις χώρες της Ευρώπης αλλά και ότι οι χαμηλές τιμές θα προσελκύσουν και τους έλληνες τουρίστες.

Η πολύ αρνητική εικόνα του Μαΐου βελτιώθηκε τον Ιούνιο και εκτιμάται ότι τα μεγέθη θα είναι ακόμα καλύτερα τον Ιούλιο μήνα.

Από αυτή την εβδομάδα βλέπουμε να κινείται δειλά-δειλά και ο εσωτερικός τουρισμός και αυτό φάνηκε στην αρχή της εβδομάδας καθώς χθες τα πλοία της γραμμής μετέφεραν ικανοποιητικό αριθμό τουριστών.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι το πρωινό δρομολόγιο από Κυλλήνη είχε 400 επιβάτες, το μεσημβρινό είχε 750 επιβάτες και το απογευματινό 546.

Ωστόσο ο επιχειρηματικός κόσμος δηλώνει απογοητευμένος καθώς οι εισπράξεις είναι πολύ λίγες και πολλές επιχειρήσεις συνεχίζουν να παραμένουν κλειστές τόσο στον ύπνο όσο και στην εστίαση. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού θεωρούν ότι οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και η δυσφήμιση που υπέστη η χώρα μας στο εξωτερικό είχαν σαν αποτέλεσμα ακυρώσεις και μείωση κρατήσεων.

Τώρα το βλέμμα όλων εστιάζεται στους καυτούς μήνες του καλοκαιριού για την αλλαγή του σκηνικού και θα πρέπει ο Ιούλιος και ο Αύγουστος να φέρουν αποτελέσματα για να ισορροπήσουν κάπως οι ζημιές από την αρχή της φετινής σεζόν.

Ένας τομέας στον οποίο ο επιχειρηματικός κόσμος προσβλέπει για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας είναι η μείωση του ΦΠΑ, κάτι που θεωρείται ότι θα νομοθετηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να μην χάσουμε αυτό το καλοκαίρι.

Πανελλαδικοί φορείς εκτιμούν ότι βελτιώνεται το τουριστικό κλίμα σε όλη τη χώρα και αυτό είναι ένα ευοίωνο σημάδι για να μην μετράμε μόνο ζημιές το 2012.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *