Ζάκυνθος

Άρχισαν οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι

[pullquote align=”left”]Στις 23 Φεβρουαρίου η καρναβαλική ποδηλατάδα[/pullquote]

Με εντατικούς ρυθμούς έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το φετινό Καρναβάλι και ο Δήμος φέτος θέλει η περίοδος των εκδηλώσεων να ξεκινήσει νωρίτερα με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς, την αλλαγή του κλίματος και την προσέλκυση επισκεπτών. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Αντιδήμαρχο Άκη Λαδικό, που έχει την ευθύνη από την πλευρά του Δήμου για τον συντονισμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ήδη τουριστικά γραφεία από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την περίοδο του Καρναβαλιού στη Ζάκυνθο, προκειμένου να οργανώσουν εκδρομές στο νησί μας.

Οι συνεδριάσεις της Καρναβαλικής Επιτροπής γίνονται σε μεγάλη συχνότητα το τελευταίο διάστημα, ενώ σύλλογοι, φορείς, σχολεία και ομάδες πολιτών έχουν αρχίσει ήδη να δηλώνουν τις συμμετοχές τους στο Δήμο για το θέμα που θα παρουσιάσουν στην καρναβαλική παρέλαση.

«Υπάρχουν ήδη κάποια γκρούπ που έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ ήδη τρέχει ο διαγωνισμός ανάμεσα στα σχολεία της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης για την αφίσα του Πίκολο Καρναβάλι» ανέφερε ο κ. Λαδικός, συμπληρώνοντας πως έχει ήδη οριστικοποιηθεί η διοργάνωση της καρναβαλικής ποδηλατάδας στις 23 Φλεβάρη, του δρώμενου του Κρυμμένου Θησαυρού στις 2 και 3 Μαρτίου, του Πίκολο Καρναβάλι στις 10 Μάρτη, η μεγάλη παρέλαση και το Πόβερο στις 17 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής έχει καθοριστεί η διοργάνωση 5 συνολικά λαϊκών ομιλιών, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, ενώ στόχος είναι ειδικά φέτος να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην τοπική παράδοση.

Στα πλαίσια αυτά, η είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου στην Πόλη την Τσικνοπέμπτη , δηλαδή στις  7 Μαρτίου, αναμένεται να συνδυαστεί και με άλλα δρώμενα όπως τα Γαϊτανάκια και η βόλτα με τις άμαξες.

Σκέψη των διοργανωτών είναι μετά την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου, να ακολουθήσει μια καρναβαλική γιορτή μέσα στην Πόλη.

«Έχουμε βάλει στοίχημα φέτος να ξεκινήσουμε τις εκδηλώσεις νωρίτερα και ήδη τα συνεργεία του Δήμου επισκευάζουν τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, τον στολισμό κ.α. Δεν πρόκειται να ξεπεράσουμε τον περσινό προϋπολογισμό, ο οποίος θα διατεθεί κυρίως για τα συστήματα ήχου σε όλη την Πόλη» σημείωσε ο κ.Λαδικός, τονίζοντας τις προσπάθειες η περίοδος του καρναβαλιού να τονώσει και την τουριστική κίνηση.

«Το Ζακυνθινό Καρναβάλι είναι από τα πέντε καλύτερα στην Ελλάδα και το Πίκολο το δεύτερο μετά από αυτό της Πάτρας. Το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Άνοιξη βοηθά» υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε πως όλοι μας έχουμε ανάγκη να βγούμε από την κατήφεια και την μιζέρια και να διασκεδάσουμε αυτές τις ημέρες.

«Πιστεύουμε πως ο κόσμος θα βγει στους δρόμους για να διασκεδάσει και να ξορκίσει την μιζέρια» κατέληξε, καλώντας για ακόμη μια φορά όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής ή στο Δήμο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *